Meghalt Grant Imahara, az Állítólag műsorvezetője

Meghalt Grant Imahara, a Discovery Channel Állítólag és a Netflixen látható White Rabbit Project műsorvezetője.

A Discovery csatornát is megrázta a hír

A Discovery Channel közleménye szerint 49 éves korában elhunyt Grant Imahara, aki elektronikai- és trükkmesteri munkáiról volt ismert Hollywoodban, írja a CNN.

Grant Imahara halala
Grant Imahara / Fotó: Kary Bryon hivatalos Twitter-oldala

„Megrázott bennünket a szomorú hír. Fontos része volt a Discovery családjának és valóban csodálatos ember volt. Gondolataink és imáink a családjáért szólnak” – olvasható a Discovery nyilatkozatában.

A Star Wars-univerzumban is közreműködtt

A halálának oka egyelőre nem ismert. Imahara elektronikai mérnök volt és annak szentelte az életét, hogy az emberek életébe vidámságot vigyen. Nevéhez főződik a Star Wars-univerzum legendás robotja, R2-D2 kezelőinek képzése, illetve az Energizer elemeket reklámozó nyuszi ritmikus mozgásának kidolgozása is.

Elhunyt a Chewbaccát alakító színész, Peter Mayhew

A színész egy kórházban dolgozott, amikor George Lucas kiválasztotta őt a szerepre az eredeti Star Wars-filmhez. A rendezőnek egy olyan színészre volt szüksége, aki magasabb, mint Darth Vader, így esett a választás a 218 cm magas Mayhew re. Peter Mayhew világszerte ismerté vált a Star Wars-rajongók körében a Star Wars-univerzum wookiee nemzetségéhez tartozó Chewbacca megformálásáért.

A MythBusters (Állítólag… ) reality egykor társműsorvezetője, Adam Savage szintén megemlékezett barátjáról Twitteren: „Veszteség. Nincsenek rá szavak. Két nagy család részese lehettem Grant Imaharával az elmúlt 22 évben. Grant valóban zseniális mérnök, művész és előadó volt, és egyben nagylelkű, könnyed és szelíd személyiség. A vele való munka igazán szórakoztató volt. Hiányozni fogsz barátom” – emlékezik meg barátja.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból