Meghalt Kelly Asbury, a Shrek 2 és a Szilaj Oscar-jelölt rendezője

Meghalt Kelly Asbury animációs rendező, többek között a Shrek 2. és a Szilaj, a vad völgy paripája alkotója. 60 évet élt, hosszú ideje küzdött a rákkal.

Kétszer is Oscar-jelölésig jutott

Meghalt Kelly Asbury, aki hosszú ideje küzdött a rákkal, írja a The Hollywood Reporter. Asbury összesen öt animációs nagyjátékfilmet rendezett, ezek az Oscar-jelölt Szilaj, a vad völgy paripája, a kétszeres Oscar-jelölt Shrek 2., a Gnómeó és Júlia, a Hupikék törpikék: Az elveszett falu és utolsó munkája és a tavaly bemutatott Undipofik.

meghalt Kelly Asbury rendezo shrek 2 szilaj
Kelly Asbury animációs rendező / Fotó: Emma McIntiry / Getty Images

“Mindenki szerette, mindenkit elbűvölt és feltöltött a pozitív energiája. Az Egyiptom hercege című filmen dolgoztunk együtt, és amikor csatlakoztam a Pixarhoz, ő már legenda volt” – emlékezett az Agymanók írója, Ronnie del Carmen róla Facebookon.

Számos kultikus animációhoz fűződik a neve

Kelly AsburyWalt Disney animátoraként kezdte a pályáját 1983-ban, rendezései mellett olyan filmeken dolgozott még különböző pozíciókban, mint A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg, a Karácsonyi lidércnyomás, a Toy Story – Játékháború, a Kung Fu Panda, a Rontó Ralph és a Jégvarázs, amelynek folytatása év elején jelent meg és minden korábbi animációs filmet maga mögé sodort.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból