Meghalt Kelly Asbury, a Shrek 2 és a Szilaj Oscar-jelölt rendezője

Contextus

Contextus

Meghalt Kelly Asbury animációs rendező, többek között a Shrek 2. és a Szilaj, a vad völgy paripája alkotója. 60 évet élt, hosszú ideje küzdött a rákkal.

Kétszer is Oscar-jelölésig jutott

Meghalt Kelly Asbury, aki hosszú ideje küzdött a rákkal, írja a The Hollywood Reporter. Asbury összesen öt animációs nagyjátékfilmet rendezett, ezek az Oscar-jelölt Szilaj, a vad völgy paripája, a kétszeres Oscar-jelölt Shrek 2., a Gnómeó és Júlia, a Hupikék törpikék: Az elveszett falu és utolsó munkája és a tavaly bemutatott Undipofik.

Kelly Asbury animációs rendező / Fotó: Emma McIntiry / Getty Images

“Mindenki szerette, mindenkit elbűvölt és feltöltött a pozitív energiája. Az Egyiptom hercege című filmen dolgoztunk együtt, és amikor csatlakoztam a Pixarhoz, ő már legenda volt” – emlékezett az Agymanók írója, Ronnie del Carmen róla Facebookon.

Számos kultikus animációhoz fűződik a neve

Kelly AsburyWalt Disney animátoraként kezdte a pályáját 1983-ban, rendezései mellett olyan filmeken dolgozott még különböző pozíciókban, mint A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg, a Karácsonyi lidércnyomás, a Toy Story – Játékháború, a Kung Fu Panda, a Rontó Ralph és a Jégvarázs, amelynek folytatása év elején jelent meg és minden korábbi animációs filmet maga mögé sodort.

Kezdőlap > Uncategorized > Meghalt Kelly Asbury, a Shrek 2 és a Szilaj Oscar-jelölt rendezője
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

Megfélemlítés az interneten

Nincsen semmi baj. Igaz, az AKPH feloszlott, eltelt egy évtized új anyag nélkül, de Süveg ’Saiid’ Márk a háttérben már régóta készült az album formátumú feltámadásra.

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból