Császármetszéssel kellett a 25 éves Dóri gyermekét világra hozni. A fiatal édesanya szervezetét tavaly év végén győzte le a koronavírus. 

Komoly szövődményei lettek a vírusnak

A bakonykoppányi édesanya második gyermeküket várta, és bár szerette volna beoltatni magát, terhessége miatt csak a szülés után tervezett oltakozni. 8 hónapos terhesen, november végén lett beteg, majd miután egy éjjel nem tudott aludni és zihált, férje kórházba vitte, ahol bent is tartották, mivel kiderült: nem csak covidos, de a fertőzés miatt kétoldali tüdőgyulladás alakult ki nála – írta a Veszprém Megyei Napló.

Amikor a nőgyógyász is megvizsgálta, azonnali császármetszés mellett döntött. A feleségemet hétfőn elszállították a budapesti Semmelweis klinikára. December 6-án, este hét óra ötven perckor született meg Benett. Én egy közeli parkolóban, az autómban várakoztam és ajándéknak érezhettem volna, hogy a kisfiunkról elmondhatták: egészséges. Ám az édesanyja kisebb agyvérzést kapott, leálltak a szervei, a lépét eltávolították. Fokozatosan romlott az állapota. Végig altatásban, lélegeztetőgépen tartották. Az év utolsó előtti napján hunyt el

– mondta el Mihajlov Zsolt, akinek lányai, a másfél éves Zorka és a másfél hónapos Benett is hiányolják édesanyjukat.

Nehéz helyzetben maradtak

A család nehéz anyagi helyzetbe is került, mivel házuk építéséhez hitelt fettek fel, és jelenleg az apuka nem tud dolgozni. “Mondják, hogy legyek erős, tartsak ki, de nem megy. Ezt nem lehet feldolgozni” – mondta a lapnak a férfi, aki gyermekeivel átmenetileg húgáéknál lakik, akik szintén egy négyéves és egy négy hónapos kicsit nevelnek.

A helyieket is megrázta a tragédia, a bakonykoppányiak csak jót tudnak mondani a házaspárról. Közösen úgy döntöttek, igyekeznek támogatni az immár csonka családot és az önkormányzat létrehozott egy alszámlát számukra, a helyi boltban pedig elhelyeztek egy adomány gyűjtő dobozt is, a falubeliek eddig már csaknem négyszázezer forintot gyűjtöttek.
A bakonykoppányi önkormányzat a 50420764-10006519 számlaszámon hozott létre alszámlát a Mihajlov-család megsegítésére. Akik akár csak kisebb összeget utalnak ide, azoktól azt kérik, hogy a közlemény rovatba írják be: „Adomány”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet