Meghalt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja

Meghalt Olsavszky Éva, Kossuth- és kétszeres jászai Mari-díjas színésznő. Olsavszky a budapesti Katona József Színház alapító tagja volt.

92 évesen hunyt meg Olsavszky Éva

A budapesti Katona József Színház szombat délután adott hírt a Facebook-oldalán Olsavszky Éva Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő haláláról.

Meghalt Olsavszky Éva Színeszno Katona Joszef Szinhaz Alapito Tag
Olsavszky Éva, a budapesti Katona József Színház alapító tagja / Fotó: A színház hivatalos Facebook-oldala

“1947-ben lépett először színpadra, hosszú pályája alatt a drámairodalom prózai és operett-főszerepeinek sokaságát játszotta el. Férjével, a 2015-ben elhunyt Kun Vilmossal együtt vidéki színházak ünnepelt vezető színészei voltak, együtt szerződtek Kaposvárról a Nemzeti Színházba 1980-ban, majd a Katonába 1982-ben. Már 44 évesen, 1973-ban Kossuth-díjat kapott” – emlékezett a színésznőre a színház.

Olsavszkyt a Katona József Színház saját halottjának tekinti.

A Barátok köztben is feltűnt

Olsavszky Éva 1982-től, alapításától volt tagja a teátrumnak. Számos színpadi szerepe mellett filmekben és tévéfilmekben is játszott, volt szerepe a Szerelem első vérig nagyjátékfilmben (1986), de a nemrég megszűnt Barátok közt sorozatban is még 2001-ben.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A színésznő hat éve özvegyült meg: férje, a szintén színház-alapító Kun Vilmos 2015-ben hunyt el. Évtizedekig azonos társulat tagjai voltak, 67 bemutatón együtt léptek színpadra.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból