A budapesti hatóságok lezárták a nyomozást D. Lajos ellen, az ügy iratait pedig vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Egy külföldi férfi hívta a mentőket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt folytatott eljárást D. Lajossal szemben, aki 2019. szeptember 8-án és 2020. január 14-én egy férfire és egy nőre támadt rá a főváros XIV. és XIII. kerületében – közölte a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központját 2020. január 14-én 16 óra 57 perckor a mentők értesítették, hogy a XIII. kerületi Népfürdő utcában, egy irodaház közelében találtak egy holttestet. A mentőket egy külföldi férfi hívta, aki munkából hazafelé menet figyelt fel az aluljáróban fekvő, letakart testre.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő akkor már több mint 14 órája halott volt. Az orvosszakértő megállapította, hogy a koponyája több helyen betört, halálát agyroncsolódás okozta. Nagy valószínűséggel aludt, amikor a támadás érte. Mivel nem voltak nála papírok, az csak később derült ki, hogy a sértett egy 33 éves, a Lehel tér környékén az utcán élő asszony volt. A nyomozók meghallgatták az áldozat testvérét, aki elmondta, hogy nem tudta mire vélni nővére életvitelét, mivel vidéken háza és családja is volt.

Egy hónappal később elkapták

A budapesti rendőrök hajtóvadászatot indítottak az akkor még ismeretlen tettes ellen. A nyomozás eredményre vezetett; a rendőrök egy 175 centiméter magas, szakállas férfit kerestek, akit sikerült azonosítani, így egy hónappal később, 2020. február 12-én 13 óra 20 perckor a IV. kerületben az Óceánárok utca erdős területén elfogták az akkor 39 éves D. Lajost. A férfi sátrában megtalálták a támadáskor viselt ruháit és táskáját, amelyeket lefoglaltak.

A budapesti nyomozók azt is kiderítették, hogy D. Lajos még 2019. szeptember 8-án éjjel a XIV. kerületi Róbert Károly körúti felüljáró alatt megtámadott egy 42 éves férfit, aki szintén aludt, amikor több késszúrás érte. A férfi egy benzinkútra menekült, és életveszélyes sérülésekkel került kórházba. D. Lajos elmenekült a helyszínről. Az eljárás során a rendőrök 30 tanút hallgattak ki, és térfigyelő kamerák felvételeit is kielemezték.
A BRFK nyomozói 2020. április 14-én a férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. D. Lajos a gyanúsítás ténye miatt nem élt panasszal, érdemi vallomást nem tett, ugyanakkor a bűncselekmény elkövetését tagadta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet