Tüzet nyitott kedden egy férfi az okmányirodában.

Egy fegyveres tüzet nyitott egy moszkvai okmányirodában, két embert megölt, három másikat pedig megsebesített – közölték a helyi hatóságok.

Szergej Szobjanin moszkvai polgármester a Twitteren közölte, hogy őrizetbe vettek egy gyanúsítottat. Szobjanin nem árult el részleteket a támadóról vagy lehetséges indítékáról, csak annyit mondott, hogy az eset a város délkeleti részén történt.

Mindazonáltal a Tass állami hírügynökség ismeretlen bűnüldöző forrásra hivatkozva közölte, hogy a férfi fegyvert vett elő és lövéseket kezdett leadni egy biztonsági őrrel folytatott vitát követően, aki arra kérte, vegye fel az ilyen létesítményekben kötelező arcmaszkot. A magyar MTI is megerősítette, hogy a maszkviselés elutasítása következtében történt a lövöldözés.

Tass az incidens szemtanúit is idézte, akik szerint egy 10 vagy 11 éves lány is volt a sebesültek között.

Az elmúlt időben megszaporodtak azon esetek, amikor a maszk- és oltásellenesek agresszívebben lépnek fel. Mint beszámoltunk róla, Németországban egy fiatal benzinkutast lőtt le egy férfi, miután a benzinkutas felszólította, vegye fel a maszkját. Szlovákiában az oltásellenesek a helyi Lidlt foglalták el, szintén Szlovákiában pedig a buszon egy 67 éves férfi fejbe rúgott egy rendőrt, miután az kérte, vegye fel a maszkot.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet