Melania Trump szobrot kapott szülővárosában, kár, hogy a lakosok szerint egy madárijesztőre emlékeztet

Melania Trump óriási figyelmet kap, mióta ő lett a First Lady. Bár ez a figyelem többnyire a megjelenésére és az öltözködésére irányul. Nemrég még szobrot is állítottak neki, szülővárosában, Sevnicában, Szlovéniában. A szobor kinézetét illetően megoszlanak a vélemények.

Melania Trump az Egyesült Államok First Ladyjeként rengetegszer szerepel az újságok címlapján, és az esetek nagy részében valahogy mindig a megjelenése kerül terítékre. Tény, hogy szinte minden esetben eleganciára és kifinomultságra törekszik, amit egy ilyen pozíció meg is követel. Mrs. Trump eredetileg Szlovéniában született, ahol nemrég szobrot is készítettek róla.

giphy
Vajon Donald Trumpnak mi a véleménye a szoborról? / Fotó: Giphy

Brad Downey művész felkért egy helyi láncfűrész-szobrászt, Ales Zupevc-et, hogy egy farönkből faragjon ki egy életnagyságú szobrot. A CNN értesülése szerint az alkotás Downey készülő dokumentumfilmjében fog szerepelni, amelyet Ljubljanában, Szlovénia fővárosában játszanak majd le. Az elkészült szobor Melaniát egy kék kosztümben ábrázolja, ahogy egyik kezét felemelve integet.

Botrány lett abból, hogy Melania Trump gyarmatosítónak öltözve szafarizott Kenyában – Fotók

A kalapot eredetileg a 19. századi felfedezők hordták, aztán a gyarmati közigazgatásban dolgozók is ebben jártak, így sok helyen a státusz és az elnyomás szimbólumává vált. Sok országban a katonák és a vadőrök már rég lecserélték kényelmesebb és kevésbé vitatott darabokra, de a turisták még mindig előszeretettel hordják – írja a .

A szobor többek szerint nem hasonlít a First Ladyre, a helyiek egyenesen madárijesztőnek nevezték. Egyikük, Katarina azonban jó ötletnek tartja, hogy megemlékeznek Mrs. Trumpról, mint egy szlovén hősnőről. Egyedülálló módon, ő az első, aki ebben a kis országban az Egyesült Államok csúcsáig jutott.

Szerintetek hasonlít?

melania statue Getty
A ruha színe mindenképpen egyezik / Fotó: Fox News

Az alábbi videóban a szobor készítője, Alex Zupevc nyilatkozik:

“Melania” 2019 (Sevnica, Slovenia, Brad Downey’s new ongoing artwork… )

“Melania” 2019, Sevnica, Slovenia Digital video 12:11 min Brad Downey’s new ongoing artwork “Melania” is a documentary film and sculpture consisting of sever…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból