A menstruációs görcsök a nők jelentős részét érinti. Ezek sok esetben komoly fájdalmakkal járhatnak.
De ahányszor csak szembesülünk velük, nem szeretnénk mindig a gyógyszerek után nyúlni. Az Anyatermészet ebben is segíteni tud.
A menstruációs görcsöknek több fokozata létezik. Ha a szerencsésebbek közé tartozol, megúszod enyhébb hasfájással. Ám vannak, akik az ágyból sem tudnak felkelni és a munkájukat sem tudják elvégezni azokon a bizonyos napokon.
A menstruációs görcsöknek több fokozata létezik. Ha a szerencsésebbek közé tartozol, megúszod enyhébb hasfájással. Ám vannak, akik az ágyból sem tudnak felkelni és a munkájukat sem tudják elvégezni azokon a bizonyos napokon. A görcsoldók enyhítik ugyan a problémát, de ha minden hónapban szeded őket, a gyomorfekéllyel idővel muszáj lesz számolnod. Az alábbi recept segítségével azonban nem kényszerülsz többet a gyógyszerszedésre, természetes módon is búcsút inthetsz a havonta visszatérő fájdalomnak!

Kapcsolódó cikk

 • Hozzávalók:
  – 18 csepp muskotály zsálya illóolaj
  – 18 csepp majoránna illóolaj
  – 10 csepp gyömbér illóolaj
  – 5 csepp geránium illóolaj
  – 3 csepp fahéj kéreg illóolaj
  – kókuszzsír
  – 10 ml-es golyós üveg

1.  Az esszenciális olajokat töltsd az üvegbe.

2.  A maradék helyet töltsd fel kókuszolajjal, hogy az üveg tele legyen.

3.  Rázd össze a keveréket és amikor érzed a görcsöket, görgesd végig az alhasadon.

Ezek az illóolajok együttesen elképesztő hatékonysággal kezelik a menstruációs görcsöket. Mind közül a legintenzívebben a muskotály zsálya hat, mely természetes görcsoldó. Segít puffadás, kedélyhullámzás esetén, de bevetheted éhségrohamok ellen is. Amikor a PMS tünetei gyötörnek és feszültebb vagy a kelleténél, alkalmazd bátran!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet