Toplista 9 mese, amiben női főszereplők tanítanak az életre a...

9 mese, amiben női főszereplők tanítanak az életre a karantén ideje alatt

Hirdetés

Néha ugyan elfelejtkezünk róla, de az elsősorban gyermekeknek készített animációs filmek mögött komoly üzenetek és mély igazságok lapulnak. Azonban ezek a mesék nemcsak az élettel vagy a világ általános kérdéseivel kapcsolatban tárhatnak fel titkokat a fiatalabbak számára, de a női sorsokra, a nők társadalmi szerepére vagy esetleges nehézségeire is rávilágíthatnak. Cikkünkben összegyűjtöttünk kilenc olyan animációt, amiben a “gyengébb” nem hősei kapták a főszerepet, és amik tökéletes időtöltést nyújthatnak a karantén ideje alatt – gyerekkel vagy gyerek nélkül. 

1
Fantasztikus Labirintus (1986.)

Fantasztikus labirintus / Fotó: Részlet a filmből
Hirdetés

Sarah (Jennifer Connelly) egy délután egyedül marad az öccsével, Toby-val (Toby Froud). Ugyan a kislány idejét inkább olvasással ütné el, rájön, hogy az anyaság “terhe” pár óra erejéig rászakadt. Miután realizálja, hogy mindenképp foglalkoznia kell testvérével, dühében azt kívánja, bárcsak az olvasott könyvében szereplő Koboldkirály (David Bowie) elragadná a család legkisebb tagját, akkor végre csend lehetne. Sarah azonban rájön, elhamarkodott volt a kívánsága, a kis Toby ugyanis valóban a Koboldkirály fogságába kerül, neki pedig mindössze 30 órája van kiszabadítani kistestvérét. 

Ezek a legjobb olvasmányokat ajánljuk a karantén idejére

Ezek a legjobb olvasmányok a karantén idejére Boccacciótól Michael Crichtonig Ha karanténba kerülünk, igen nehezen tudunk elvonatkoztatni bizonyos dolgoktól. Az egyik nyerő stratégiánk az lehet, ha a kényszerszobafogságban egyenesen belevetjük magunkat a legborzasztóbb járványos könyvekbe – Szophoklésztől Camus-ig találunk belőle bőven – csak hogy más nézőpontba helyezzük személyes nyomorunkat.

A film tökéletes interpretációja az anyaság első mozzanatainak megismerkedésével és annak minden nehézségével. A szabadidőről, a hobbikról és a pihenésről való lemondást egészen korán megtapasztalhatjuk – főleg egy kisebb testvér mellett –, de ez természetes velejárója a családalapításnak. Sarah azonban példátlan hősiességet tanúsít, amikor labirintusok százait átvészelve kiszabadítja testvérét. Nézőként nehezen lehet rá haragudni, amiért kicsúszott a száján egy indulatos mondat.

ForrásScreenrant
Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3