Meseolvasó-sorozatot indítotott Youtube-csatornáján a Labrisz Egyesület. A Meseország mindenkié történeteit leghíresebb színészeink olvassák fel estimeseként.

Botránykötet vagy az ország kedvenc mesekönyve?

Szeptemberben Dúró Dóra botrányos daráló-akciójáról Fluor Tomi is lesújtóan nyilatkozott. A nagy port kavart eseménynek is köszönhető, hogy a hatalmas népszerűségre szert tévő Meseország mindenkié meséit most leghíresebb színészeink olvassák fel a Labrisz Egyesület Youtube-csatornáján. A homoszexuális propagandának minősített mesekönyv történeteiben ismert mesék újraírt változatait alkották meg a szerzők olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak.

Meseorszag Mindenkie
/ Fotó: Mohos Márton / 24.Hu

Kilenc jól ismert szerző és nyolc új alkotó meséje került a gyűjteménybe, melyben többek között roma Pöttöm Pannával, meleg Hamupipőkével, sárkányölő pincérlánnyal, háromfülű nyúllal, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősökkel találkozhatunk. A tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll.

A videótéka tovább bővül

A meseolvasó-sorozatból eddig négy rész készült el. Udvaros Dorottya, aki májusban vesztette el édesapját , Trivadar, a hárofülű nyúl meséjét olvassa fel rattan kanapéján.

Trivadar, a háromfülű nyúl (Meseország mindenkié)

Kasza Kriszta meséjét Udvaros Dorottya olvassa. Megjelent a Meseország mindenkié című kötetünkben.

Az első videó megjelenését rögtön két másik felolvasás követte. Takács Kati Óriásölő Margaret meséjét, míg Fullajtár Andrea a Róza a bálban című történetet hozza el. A legfrisebb megjelenés Kincső és Karola története Kovács Patrícia interpretációjában.

Kincső és Karola (Meseország mindenkié)

Harka Sára meséjét Kovács Patrícia olvassa fel a Meseország mindenkié című kötetünkből.

A további videók érkezésére a Labrisz Egyesület Youtube-csatornáján számíthatunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet