Mészáros Lőrinc pár nap alatt több milliárd forintott bukott a háború hatására.

Az orosz-ukrán háború felbecsülhetetlen hatással van a globális gazdaságra. Az OTP-részvények árfolyamának rohamos zuhanása miatt Csányi Sándor egyetlen nap alatt 11 milliárdot vesztett, és hasonló tendenciát láthatunk az ország többi milliárdosa esetében is, írja a Blikk

Forbes szerint Mészáros Lőrinc 21,6 milliárddal lett szegényebb az Opus Global Nyrt. árfolyamának csökkenése miatt. Bár a megélhetés miatt valószínűleg nem kell aggódnia a magyar milliárdosnak, de úgy néz ki, hazánk leggazdagabbai is súlyos árat fizetnek a háborúért. 

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben, a másodikról pedig ebben a cikkünkben írtunk korábban. A források szerint az orosz katonáknak fogyóban van az élelme, és a logisztikai problémák következtében lelassult az orosz hadikonvoj előrenyomulása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet