A divat legnagyobb eseményeként számon tartott Met Gálát korábban már elhalasztották, de a szervezők végül a végleges törlés mellett döntöttek a koronavírus miatt.

Idén már biztosan nem lesz Met gála

Márciusban még azt jelentették be a szervezők, hogy a 2020-as Met Gálát májusi időpontra halasztják, de végül a világjárványra való tekintettel búcsút mondtak az eseménytől erre az évre, írja a Dazed.

Lada Gaga Met Gala
Lady Gaga A Met Gálán 2019-Ben / Fotó: Theo Wargo

A hírességeket is sokként érte a gála elmaradása, de a Met gála szervezői online programokkal próbálják enyhíteni a hiányt.

A Metropolitan Múzeum idei tavaszi kiállítása az About Time: Fashion and Duration címmel október 29-ig lett volna látogatható, de végül ezt meghosszabbították 2021 februárjáig. A Vogue értesülései szerint az eseménynek otthont adó Metropolitan Múzeum várhatóan augusztus közepén nyithat újra.

Online térbe költözött az esemény

A gála elmaradása nem jelentette azt, hogy teljesen búcsút kellet volna mondani az extravagáns divateseménytől. Hiszen az eredetileg május 4-re tervezett gála az online térbe költözött át, a sztárok mellett a Twitteren bárki csatlakozhatott a High Fashion Twitter Met Gala programhoz.

Ilyen ruhát nem viselt volna Rihanna az elmaradt Met Gálán

Két héttel ezelőtt került volna megrendezésre a divatipar legcsillogóbb, legjobban várt eseménye a Met Gála, de a koronavírus-járvány gátat vetett a rendezvénynek. A szervezők márciusban döntöttek az esemény törlése mellett, így idén a vörös szőnyeg az iparág legnagyobb tervezői, modelljei, szerkesztő és celebjei nélkül maradt.

„Csodálatos nap volt, az egész csapatot jó értelemben nagyon meglepte az emberek tiszta kreativitása” – árulta el Aria Olson, az online program megálmodója.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet