A Metro 2033 című regény egy nukleáris háború utáni Moszkvát mutat meg, a történetet a Gazprom Media adaptálja a mozivásznakra, írja a The Hollywood Reporter.

A film, akárcsak a nagy sikerű videójáték is, a Dmitry Glukhovsky által írt poszt-apokaliptikus regény alapján készül, amely a moszkvai metróhálózat alagútjaiban játszódik egy nukleáris háború után.

Metro 2033
Metro 2033 Története Egy Poszt-Apokaliptikus Világban Játszódik / Kép: Hollywood Reporter

Az orosz Gazprom Media szerezte meg a poszt-apokaliptikus sci-fi franchise, a Metro 2033 jogait, hogy nagyjátékfilmet készíthessenek belőle.

Az amerikaiak okozták a csernobili katasztrófát az oroszok új filmje szerint

A Csernobil orosz verziója azon az összeesküvés elméleten alapul, ami szerint a CIA áll a hátterében. Craig Mazin, aki az HBO briliáns minisorozata mögött áll, éveket töltött azzal, hogy biztosra menjen: a történetének minden részlete a lehető legpontosabb. A szereposztástól szó szerint a tapétáig Mazin aprólékosan és félelmetesen újraalkotta az 1980-as valóságát.

Dmitry Glukhovsky Metro című regény trilógiája világszerte sikeresnek bizonyult és a sorozat a 4A Games játékszoftvergyártónak köszönhetően belső nézetű lövöldözős játék (FPS) formájában is megjelent korábban.

Az alábbi videóban a könyv alapján készült játék előzetese látható.

Metro 2033 – Official Trailer

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A filmet Hollywoodban is megpróbálták adaptálni. Az MGM stúdió 2012-ben F. Scott Frazier forgatókönyvíró segítségével akarta filmre vinni a könyvet, de a projektet végül leállították. Állítólag azért, mert Glukhovsky nem akarta, hogy amerikanizálják az eredetileg Moszkvában játszódó sztorit.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Metro 2033 az első regényem. Nagyon fontos szerepet játszik az életemben és annak ellenére hogy sok megfilmesítési ajánlatot kaptam az elmúlt 10 évben mindet visszautasítottam. De végre megtaláltam azt a csapatot, akire rá merem bízni a Metrót[/perfectpullquote]

– nyilatkozta az író.

Dmitry Glukhovsky Sonyers
Dmitry Glukhovsky Orosz Regényíró / Fotó: Sonyers

A film producere, Valery Fedorovich szerint a Metro 2033 lesz a legnagyobb szabású film a Gazprom Media történetében. A Metro 2033 forgatási munkálatai 2020 januárjában kezdődnek és a bemutatót 2022-re tervezik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet