A művészeti célzatú meztelen jóga kivételt képez a YouTube-nál

Az ún. meztelen jóga a YouTube irányelveit nem sérti, ezt pedig többen ki is használják. Milliós nézettséget generálnak belőle a videófeltöltők.

Kiskapuk mindenhol vannak

Bár a YouTube általában letiltja a meztelen tartalommal bíró videókat, egy új sportirányzat mégis szabad utat kapott annak, hogy a művelői egy szál semmiben mutathassák be mozdulataikat – ez a meztelen jóga.

Naked Yoga Meztelen Joga Youtube Iranyelvek
/ Fotó: Kat 'n Kitty YouTube-csatornája

Mindez nagyjából pont annyit is jelent, mint amit a neve mutat: művelői jógagyakorlatokat mutatnak be ruha nélkül – az érdekessége inkább az, hogy a YouTube irányelveinek is megfelel, azaz nem tiltották még le a lefele néző kutya pózba meztelenül belehelyezkedő embereket.

Sokak számára ez furcsa lehet, hiszen ha mindenhonnan tiltják a fedetlen kebleket, akkor a leglátogatottabb videómegosztó platformján miért nem. (Még az ún. Instagram-modellek is megszerkesztik mell és a szemérem körüli részeket.)

Sokan élnek vissza

A válasz a platform közösségi irányelvei közt keresendő. 

Edukációs, dokumentarista, tudományos vagy művészeti célzattal maradhat a meztelen tartalom.

Így nem nehéz bejutni a YouTube kiskapuján. Sőt, az elmúlt időszakban egyre több meztelen jógás videó került fel, és sokan visszaélnek ezen videókkal.

Vannak, akik komolyan veszik

Az Insider például azt szúrta ki, hogy számos videót nem a tulajdonosa, hanem valaki teljesen más töltötte fel azért, hogy többmilliós nézettséget érjen el vele.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A lap megkereste a The Naked Yoga School nevű jógastúdiót, amelynek szintén több videója megtekinthető YouTube-on. Ám kiderült, egyiket sem ők töltötték fel, valaki visszaélt velük.

Meztelen Yoga Joga Youtube Iranyelvek
/ Fotó: Kat 'n Kitty YouTube-csatornája

Több olyan rövidebb klipet is feltöltenek ezekből a videókból, amelyen egyértelműen látszik, hogy nem a sport, hanem a meztelenség a lényeg.

Kiszúrtak már olyan videót is, ahol pornográf tartalmú weboldalra utaló vízjel szerepelt a sarokban.

Vannak olyan felhasználók viszont – mint a fenti képen –, mint Kit ‘n Kitty, akik az intim részeket gyümölcsökkel kitakarják, és valóban a jóga mint művészeti célzattal gyártják a videókat. Bár fontos megjegyezni, a videók alatti hozzászólások és a milliós megtekintés mellett mindössze alig több mint 12 ezer feliratkozója van Kit ‘n Kitty felhasználónak. 

NAKED YOGA - With Kat n Kitty "Swan Chakra"

Really grab those ankles. And pull pull pull.

Ebből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy leginkább a meztelenkedést keresik az ezen videókra tévedők.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból