Mielőtt megszólalsz: hallgasd meg nálunk Simon Márton spoken word albumát

2013-t írtunk, amikor kiadta a Libri Simon Márton nagy sikerű kötetét, a Polaroidokat. Azóta nem jelentkezett új projekttel vagy új kötettel, de most megtörte a csendet a Mielőtt megszólalsz című spoken word albumával.

De mi is az a spoken word?

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Művészeti performansz, aminek a szó az alapja[/perfectpullquote]

– írják több helyen definícióként. Igen, de ezzel nem jutottunk előrébb. Egy olyan orális művészeti ág, amely a szójáték, az intonáció és a ragozott alak esztétikájára fókuszál.  Prózamonológ, hagyományos költészet, stand up comedy-re jellemző jellemvonás is beszüremkedik a spoken word műfajba, amit elő lehet adni zenei kíséret nélkül is, de nem ritka, amikor a hip-hop, jazz-költészet is helyet kap. Fontos jellegzetessége, hogy közéleti témákat is feszeget.

Simon Márton a Mielőtt megszólalsz albumot Boros Levente dobossal készítette – méghozzá titokban a költő elmondása szerint.

A videót, amely az albumhoz készült, a Libri tetőteraszán vették fel. A vizuális részéért Andrássy Áron (operatőr) és Bokor Krisztián (utómunka) felelt.

A mellékelt képanyag

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]a 10 percig nem csinálunk semmit című performanszunk videódokumentációja lassításban, hogy minden részlet jól megfigyelhető legyen (a megtekintés HD-ben javasolt).[/perfectpullquote]

– írta Simon Márton a videóanyag alatt.

A tracklist:

1. Mielőtt megszólalsz
2. First World Problems
3. A szorongásban az a jó
4. Magyaros hetek a McDonald’s-ban
5. Szöveg
6. Ready-made
7. Hello Kitty
+1 Derítő

A hanganyag április 18-tól letölthető (kiváló minőségben) a Soundcloudról, feltehetőleg innen, Simon csatornájáról. Sőt, május 17-én, az Esernyős galériában lemezbemutató-koncert keretén belül is meghallgathatjuk a lemezt.

És Facebook-posztjában azoknak is tartogatott jó hírt a szerző, akik a hagyományos költői munkássága felől érdeklődnek. Elhintette, hogy március elején aláírta a szerződést a 2018 első felében megjelenő harmadik kötetére.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet