Mihail Hodarjonok orosz katonai elemző számos megdöbbentő vallomást tett Putyin állami hírcsatornáján, figyelmeztetve, hogy az ukrajnai invázió nem halad a tervek szerint.

Mihail Hodarjonok orosz katonai szakértő azt mondta Vlagyimir Putyin állami tévéjében, “az egész világ ellenünk van”, és az ukrajnai konfliktus “őszintén szólva súlyosbodik”, írja a DailyStar.

Katonai-politikai pozíciónk fő hiányossága, hogy bizonyos értelemben teljes geopolitikai elszigeteltségben vagyunk, és bármennyire is utáljuk ezt beismerni, gyakorlatilag az egész világ ellenünk van. És ebből a helyzetből kell kilépnünk

– mondta Hodarjonok.

Meglepőbb megjegyzéseiben arra buzdította az oroszokat, hogy óvatosan kezeljék az állami forrásokból kapott információkat.

“Időnként az az információ terjed, hogy morális és pszichológiai összeomlás következik be az ukrán fegyveres erőkben, és valamiféle morális válság küszöbén állnak, és így tovább tovább. Mindez enyhén szólva hamis. Természetesen vannak bizonyos esetek, hadifoglyok, bizonyos egységek, de ezek egyedi esetek.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet