Egy fiatal anyuka leírta, hogyan fordult feje tetejére a világa, miután a fiánál életveszélyes állapotot diagnosztizáltak mindössze háromhetes korában.

Rendkívül gyenge a baba szervezete

Romannál még 2019-ben diagnosztizáltak szepszist, ami egyben a legidősebb testvérének 16. születésnapja is volt. Lucy Shields és édesapja, Richard a gatesheadi Queen Elizabeth Kórházba vitték Romant, mert úgy gondolta, hogy hasmenése volt. Ezután három héten keresztül lélegeztetőgépen volt a kisgyermek – írta a Mirror.

A 36 éves durhami édesanya teljesen összetört, amikor fia vérmérgezést kapott, és emiatt képtelen volt a lábra állni. A most kétéves Roman agykárosodásban és epilepsziában is szenved. Ráadásul rossz állapota miatt egy csövön keresztül táplálják.
“Úgy érzem, mintha minden nap tojáshéjon lépkednék, mert egyszerűen nem tudom, mi fog történni Romannal. Az életünk már nem ugyanaz, és soha nem is lesz ugyanaz, mert soha nem fog meggyógyulni” – árulta el Lucy.

A koronavírust is elkapta

A beteg kisgyermeket 2021 karácsonyára hazaengedték a családjához, de nem sokkal később sokk érte őket. Roman elkapta a koronavírust és azonnal visszakerült a kórházba. Bár a vírust sikerült túlélnie, de nem tudni meddig marad ez így.

Nem tudom, honnan veszi Roman az erőt, annyira pezsgő természetű. Próbál gügyögni, és boldog baba. De amikor rosszul van, nagyon gyorsan megbetegszik. Ránézek, és el sem tudom magyarázni, hogy mit érzek iránta. Próbálom megbecsülni minden vele töltött napot, és megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani neki, és annyi boldog időt tölteni vele, amennyit csak tudok 

– tette hozzá az anyuka.
Lucy elmondta, hogy fia diagnózisa előtt egyébként semmit sem tudott a szepszisről, és reméli, hogy a történetével felhívja mások figyelmét is a betegségre. A vérmérgezés egy fertőzésre adott életveszélyes reakció, amely akkor következik be, amikor az immunrendszer túlreagál egy fertőzést, és elkezdi károsítani a szervezet szöveteit és szerveit. A tüneteket nehezen lehet felismerni, mivel rengeteg lehetséges változata van.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet