Molnár Áron videóüzenetben üzent Novák Katalin köztársasági elnöknek, és arra kérte, álljon ki a pedagógusok mellett.

Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója rendszeresen kiáll társadalmi ügyekben. Most csapatával tüntetést és szolidaritási koncertet szervez a pedagógusok béremelése érdekében.

A színész ezúttal egyenesen Novák Katalinnak üzent, és arra kérte, segítsen az oktatási államtitkárral egyeztetni a pedagógusok bérrendezéséről, írjaBlikk. A köztársasági elnök Amerikában azt mondta a diákoknak, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni, és a színész kiemelte, a magyar diákokat is megfélemlítették, akik kockás ingben jelentek meg az évnyitón, részt vettek az élőláncban vagy tüntetést szerveztek, hogy kifejezzék támogatásukat a tanárok felé.

Tudja, Katalin, azért teszik mindezt, mert önök előbb kaptak hat-hétszázezer forintos fizetésemelést a milliós fizetéseik mellé, mint a pedagógusaink, akik átlagosan 180 ezer forintot keresnek.

“Azért teszik ezt, mert a Vodafone-t előbb vették meg hétszáz milliárd adófizetői forintból, mint hogy rendezték volna a pedagógusok bérét…” – jelentette ki.

Azért is lehet elegük, mert Rogán Antalnak csak az egyik karórája ér annyit, mint egy pedagógus 10 havi bére.

Az aktivista meghívta az október 5-ei tüntetésükre a köztársasági elnököt, majd felszólította, hogy álljon ki a tanárokért. “Álljon a magyar pedagógusok és diákok mellé, hiszen, ahogy ön is mondta, nagy tudású, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk. Kérem, Katalin, akkor viszont ne féljenek a kritikától, hanem hallják meg azt!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet