Molnár Levente: Több operaénekesnek kellene szólólemezt készíteni

Jelenleg is dolgozik Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes első szólólemezén, amelyen zömében bariton áriákat hallhat majd a közönség.

Az albumon az operaénekest a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri, amelyet egy olasz származású karmester, Claudio Morbo vezényel.

Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes elmondta, hogy már több mint a felénél tartanak a lemezfelvétel munkálatai. Fantasztikus munkatársakkal dolgozik együtt, Claudio Morbo a világ minden neves operaházában dirigált már és jó az összhang a MÁV Zenekarral is – jegyezte meg. Emellett az operaénekes dicsérte a hangmérnökök, Buczkó Gábor és Bárány Gusztáv, munkáját is.

molnar levente7 foto zsolyomi norbert 1
Molnár Levente operaénekes szólólemezt ad ki/ Fotó: Zsolyomi Norbert

Ismertetése szerint az új album egy bemutatkozó portrélemez lesz, amely új repertoárjából válogat.

Molnár Levente szerint több operaénekesnek kellene lemezt kiadnia, mivel ez mostanában nem túl gyakori.

A készülő hanganyagot azoknak is a figyelmébe ajánlotta, akik meg akarnak barátkozni az operával. Azért érdemes ezzel a lemezzel kezdeni, mert a bariton emberi, meleg, természetes hangfaj – magyarázta. A lemez tele van érdekes karakterekkel, sok benne a lágyság, szeretet – tette hozzá.

A 92 éves magyar zeneszerző első operája egyben a Végjátéka is

Budapesten a szovjet tankok véget vetettek a keleti blokktól való elszakadási kísérletnek, 1956 őszén. A forradalom kegyetlen leverése sok művész és értelmiségi számára jelentette a kommunista eszmékből való végleges kiábrándulást. Az ekkor 30 éves magyar zeneszerző, Kurtág György számára a világ összeomlott. – nyilatkozta egy interjúban.

A műsorban felidézték, hogy a Magyar Állami Operaház tavaly New Yorkban vendégeskedő Bánk bán előadása, amelynek főszerepét Molnár Levente játszotta, hatalmas sikert aratott a tengerentúli közönség előtt. Az előadás a napokban külön dicséretet kapott az Egyesült Államok egyik legkiválóbb operaszakértőjétől, Fred Plotkintól, aki a 2018-as év egyik kiemelkedő alakításaként említette az operaénekes Bánk bánját a Lincoln Centerben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból