Nem véletlenül nem hallottunk a Mongooz and the Magnet trióról: elvonultak gyakorolni. Azonban ma előbújtak, nem is akárhogyan: Hey Boy dalukkal debütáltak.

Mongooz and the Magnet, a pécsi norvég-magyar-ír trió előbújik turnézással és gyakorlással töltött elvonulásából! Újjászületve, még mindig a blues-köröket róva, ropogós, The Black Keys-hatású riffekkel tér vissza. Olyannyira visszatér a banda, hogy nem futamodik meg más stílusok bevonásától: poposabb, rockosabb hangzásokba is belenyúlnak. De mint mondták, akármit vegyítenek, ami segíti őket a professzionális hangzás elérésében, teszik ezt azért, hogy méltó módon átadhassák üzeneteiket.

Mongooz And The Magnet Zenekar
Mongooz And The Magnet Zenekar / Fotó: Kránicz Richárd

Egy mozgalmas nyárral a hátuk mögött, egy sűrű fesztivál szezonon van túl a zenekar. Felléptek a Sziget Fesztivál Európa Színpadán, az Exit Festivalon és meghívást kaptak az Észak- és Dél-Korea határán megrendezett DMZ Peace Train fesztiválra is. Utóbbi színpadon olyanokkal léptek fel, mint az Iceage vagy a Last Train. Az Iceage idén már többször járt Magyarországon: először a Bánkitó Fesztiválon, majd a Vanishing Point miniszfeszten.

Soha nem látott mértékű nemzetközi jelenlét / ContextUs

A hollandiai Eurosonic, a MENT Ljubljana és az amerikai SXSW után még csak most jön a java! Innentől indulnak csak be igazán a showcase fesztiválok, ahol eddig soha nem látott mértékű magyar jelenlétre lehet majd számítani. Egész évben rengeteg feladat áll még a HOTS és a magyar delegáció előtt, amiből az április különösen izgalmasnak ígérkezik.

A frissj EP, people ═ people (ejtsd people bridge people) ezt a kalandokkal, fellépésekkel teli inspiráló időszakot foglalja össze, egy új hangzással amely olyan gyökerekből táplálkozik ahol az őszinteség és a dallam az úr.

Az első singleHey Boy november 1-én vált publikussá egy klip társaságába, míg a teljes EP anyaga november 15-én kerül a nagyérdemű elé.

Az új anyag elkészítése során lehetőségük volt együtt dolgozni Dani Castelar (Paolo Nutini, Snow Patrol) és Gavin Fitzjohn (Manic Street Preacher) producerekkel. Castelar és Fitzjohn pedig a legnagyobb nyitottsággal kombináltak: dallamokat, sample-ket, akár hálószobai gitárerősítőket, hogy megalkossák az új hullámos rootsrock-hangzást.

Mongooz And The Magnet Tagok
Mongooz And The Magnet (Balról Jobbra): Háló Geri, Magnus Maloy, Ian O’Sullivan / Fotó: Kránicz Richárd

A people ═ people egy energikus felütésű kiadvány, teleszőve az élet apró, ám univerzális nüanszaival, amit sokan megélhettünk már: apai szavak, apává válás, a kapcsolatunk azokkal akik előttünk jártak, és azokkal akik minket követnek majd, akik megérintették életünket és azok akik elérhetetlenné váltak.

Mongooz and the Magnet – Hey Boy (Official Music Video)

Mongooz and the Magnet – Hey Boy From their EP “people ═ people” released November 2020. Follow us: https://mongoozandthemagnet.com https://facebook.com/mong…

A pénteken debütáló Hey Boy című klipet Finta Míra és Háló Geri rendezte, Szilágyi Ákos vette fel. Vajdai Vilmos színész alakítja a tapasztalt, de fáradhatatlan pasit, akiben örökre ott dobog a rock ‘n’ roll. A dal is azt veszi górcső alá, hogy valamikor fel kell nőni, nem lehet örökké a semmiben lebegni, írja a 24.hu. Vagy mégis?

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet