Eszem + Iszom GasztroArt Kutatók bizonyították, az ementáli sajt Mozarttól és Led Zeppintől...

Kutatók bizonyították, az ementáli sajt Mozarttól és Led Zeppintől nem, de a hiphoptól bársonyosabb

Promóció

A kutatók Led Zeppelint és Mozartot is játszottak a sajtkorongoknak. De úgy tűnik, a hiphop a nyerő az ementali sajtoknál!

Promóció

Bársonyosabb és nagyobb lyukú az az ementali sajt, amelyet folyamatosan zenén érlelnek, svájci kutatók szerint a hiphop ebből a szempontból hatékonyabb, mint Mozart zenéje.

A Berni Művészeti Egyetem Kutatói kilenc darab tízkilós ementali sajtkorongot érleltek különállóan faládákban szeptembertől fél éven át, hogy teszteljék, miként hat a zene ízük és állaguk alakulására.

A sajtoknak 24 órán át három különböző dallamot. Így esett a választás egy hiphopdalra, Mozart A varázsfuvola című operájára és a Led Zeppelin klasszikusára, a Stairway to Heaven című számra.

A legnyilvánvalóbb különbséget az ízerősségben, a szagban és az aromában észleltük

– tolmácsolták a berni kutatók a gasztronómiai zsűri vaktesztelésének eredményét. „A hiphopon érlelt korong került a lista élére, ami a gyümölcsösségét illeti. Ennek volt a legerősebb illata és aromája” – tették hozzá.

A hiphop bársonyosabbá teszi az ementáli sajtot / Fotó: Pshy

Benjamin Luzuy, a svájci televízió neves séfje, a zsűri tagja a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy “a különbségek igen nyilvánvalóak voltak a sajtok állagát, ízét, megjelenését illetően, valóban nagy volt a különbség”.

A kísérletben nem hangszórókkal, hanem mini adókészülékekkel továbbították a zene energiáját a sajtokba. “Az összes energia közvetlenül rezonált a sajtokban” – magyarázta Michael Harenberg, az egyetem kutatója.

A Mozzarella lett az USA legnépszerűbb sajtja / ContextUs

Ez azt jelenti, hogy mozzarellából tavaly összesen 2 442 079 631,5 kilónyit állítottak elő, míg a cheddarból és hagyományos társaiból mindössze 2 300 616 418,3 kilogrammot – nem sokkal kevesebbet, de mégis kevesebbet. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma először 1940-ben végzett felmérést az olasz sajtokról, ekkor még alig ettek ilyesmit az amerikaiak.

A sajtokat a zsűri kétszer tesztelte, és mindkét alkalommal nagyjából ugyanaz az eredmény jött ki – tette hozzá Beat Wampfler, a burgdorfi K3 sajtüzem tulajdonosa, a kutatásba bevont sajtok készítője. Elmondta, hogy a további kutatásban a hiphopra fognak összpontosítani.

“Az az elképzelésünk, hogy 5-10 sajtot teszünk ki különféle hiphopdallamnak, majd összehasonlítjuk őket” – közölte.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3