Müller Cecília véletlen Hadházy Ákosnak küldte el a kollégáinak írt emailt

Szórakoztató módon buktatta le hivatalát Müller Cecília Országos tisztifőorvos, amikor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő adatkérése ügyében levelezett a munkatársaival.

Megrótta kollégáit Müller Cecília, végül ő hibázott nagyobbat

Hadházy Ákos azzal a kéréssel fordult a Müller Cecília Országos tisztifőorvoshoz, hogy küldjön el neki szerződéseket 17 milliárdnyi EU-s pénzt felhasználó projektekről, illetve adjon lehetőséget a képviselőnek a szerződések megtekintésére.

Muller Cecilia Tisztifoorvos Hadhazy Akos Email
Müller Cecília Országos tisztifőorvos / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Müller Cecíliáék a válaszban azonban – a 14 napos válaszadási határidő lejártával – arra hivatkozva, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, 45 napra meghosszabbították a határidőt. Müller  problémásnak érezhette, hogy ezzel a módszerrel pattintották le a képviselőt, ezért levelet írt a munkatársainak. Azonban úgy küldte el az emailt, hogy a címzettek között ott marad Hadházy is, aki megosztotta az email tartalmát a Facebook-oldalán.

Muller Cecilia Email Hadhazy Akos
Az Országos tisztifőorvos emailje a kollégáinak és véletlen Hadházynak / Fotó: Hadházy Ákos hivatalos Facebook-oldala

“Kedves Kollégák! Erre nincs egy jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni?” – rótta és kérdezte meg kollégáit Müller. Majd hozzátette: “egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész.”

Hadházy: Leleplezte a kormányt a tisztifőorvos

Hadházy szerint az eset jól mutatja, hogy a válaszadási határidő meghosszabbításának lehetősége csak a hatalommal való visszaélésről szól. Ráadásul szerinte az NNK-nak nem is lett volna erre lehetősége, mert nem közérdekű adatigénylést nyújtott be, hanem országgyűlési képviselőként fordult a hivatalhoz.

Nem csak magát leplezte le, hanem azt is, hogy mire kellett a kormánynak a teljhatalom és hogyan él azzal vissza. A közérdekű adatigénylések határidejének akár 90 napra hosszabbításáról eddig is tudtuk, hogy csak a teljhatalommal való visszaélésről szól. Most azonban bizonyíték is van rá

– véli a független országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Hadházy azt is hozzáteszi: a válasz alapján úgy tűnik, Müller nincs tisztában a rendkívüli rendelettel, hiszen az nem engedi indoklás nélkül kitolni a közadatok kiadását 45 nappal, írta a 444

A független országgyűlési képviselő azzal zárta a bejegyzését, hogy “ezek után egy tisztességes országban azonnal lemondana!”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból