Müller Cecília tiszti főorvos bakizott az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szeretett volna ugyanis Wass Alberttől idézni, de tudtán kívül Márai Sándor sorait szavalta.

“A húsvéti készülődés jegyében én szeretnék néhány gondolatot azért Önökkel megosztani. Azt mondja a híres költőnk, Wass Albert, hogyha elérkezik az ünnep, akkor ünnepelj egészen. És tisztuljunk meg, bocsánat, hogy szabadon idézem, tisztuljunk meg egy kicsit kívülről és belülről is” – mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Muller Cecilia Wass Albert Marai Sandor Vers Operativ Torzs
Müller Cecília Tisztifőorvos / Fotó: Purger Tamás / Magyar Hírlap

Müller Cecília valóban nagyon szabadon idézett, olyannyira, hogy a szóban forgó idézetet Wass Alberthez társította, holott nem Wasstól, hanem Márai Sándortól származik a szövegrész.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről[/perfectpullquote]

– írja Márai a Füves könyv 68. fejezetében Az ünnepek részben.

Kutatók dallamokká alakították a koronavírus tüskéinek proteinjeit

A koronavírus gazdaságra, politikai életre, társadalomra és egészségügyre gyakorolt hatását képtelenség figyelmen kívül hagyni. Ugyan reménykedünk benne, hogy a fertőzés ellenszerére mielőbb sikerül rátalálnunk, egyelőre komoly következményekkel kell szembenéznünk. Azonban arról kevés sok esik, hogy milyennek hallható a koronavírus. Itt pedig nem a köhögésről, a sípoló tüdőkről és ziláló lélegzetvételekről van szó, hanem valami sokkal megnyugtatóbbról.

Bármennyire is idézett a tiszti főorvos szabadon, valószínűleg inkább a Márai-idézetre gondolt, és ez az alábbi videóból ki is derülhet:

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet