Minden kezdet nehéz. Kiváltképp igaz ez a hétfő reggelekre. Vagy az összesre, mínusz munkaszüneti napok. Segítünk, hogy a súlyok egy kissé könnyebbek legyenek!

Van négy javaslatunk, amivel feldobhatjuk a nehéz reggeleket, amikor nem dob ki az ágy, szemünket se tudjuk kinyitni. Pokolba kívánjuk az egészet, most kezdenénk valami újba, vagy inkább semmibe, csak még pár óráig feküdnénk és pihennénk. Az egyik tipp hátha segít abban, hogy úrrá legyünk ezeken a reggeleken.

Öltözzünk fel!

Agy Munka No
/ Fotó: Pixabay

Megmosolyogtató lehet az első tanács, de a tetszhalottként ágyban fekvés, a harmadik ébresztő kinyomásának szokása azért sokaknál gyakori vendég. Bármi áron, ha törik, ha szakad, bújj bele abba a nyomorult farmerbe, pólóba, ingbe.

A reggeli tompa készülődés alatt akár örömforrás is lehet, ha igyekszünk kiválasztani kedvenc ruháinkat. A tükörbe nézve még fásultak, lehangoltak vagyunk, viszont egy kis plusz energiát nyerhetünk abból, hogy legalább az öltözetünk rendben van.

Egy fogmosás, cipőtisztítás, mosogatás – bármi lehet hétköznapi rituálé.

Gondoltál már arra, hogy valami gáz van a munkahelyeddel?

Egy állás hasonlóan működik, mint egy párkapcsolat: az elején nagy a szerelem, a lelkesedés, aztán kezded megszokni az új helyzetet, már látod a hibáit, majd vagy maradsz, vagy mész, attól függően, mennyire viseled el ezeket a hibákat. Egy mérgező munkahelyen nem feltétlenül látjuk a legelején, milyen hátrányokkal jár.

Ezek az apró lépések olykor megkönnyíthetik életünket, és lendületesebben vehetjük általuk az akadályokat.

Éljenek az apró örömök!

Busz Munka Emberek
/ Fotó: Pixabay

A kedvenc otthon elfogyasztott reggelink, rohanás közben vásárolt pékárunk. Egy tea vagy kávé, a villamoson ülve egy hangulatunkhoz illő zeneszám meghallgatása. Esetleg a hírek átpörgetése, vagy a tegnap félbehagyott regényből pár oldal.

Vagy az ébredező város figyelése: a felhők, a forgalom, egy untig ismert táj, amit most más fényviszonyok szabnak át újjá.

Ha nem a kínokra, az előttünk tornyosuló feladatokra koncentrálunk, hanem apróságokra, amelyek megszépítik perceinket, a munkát is más hangulatban fogjuk végezni. Másképp olyan, mintha a fulladásra gondolva próbálnánk meg úszni.

Ne hagyjuk el magunkat!

Munka Munkahely
/ Fotó: Pixabay

Te urald a helyzeteket, és ne a helyzetek uraljanak téged. Ne feszüljünk rá idejekorán, hogy ami ránk vár, az csak fogcsikorgatás és borzalom. Persze, ezt arra értjük, ha olyan munkahelyen dolgozunk, ahol a körülmények emberhez méltóak.

Ha olykor szeretjük, amit csinálunk, sőt, jók vagyunk benne, akkor ne engedjük, hogy a stressz rágjon belül minket.

Ne ijesztgessük folyamatosan magunkat, vagy készüljünk állandóan a legrosszabbra. Keressünk egy arany középutat, ahol éberek vagyunk, a gondolataink tiszták és racionálisak, viszont nem feszítjük túl a húrt, és merülünk bele, főként reggel abba, ami aznap ránk vár.

Nem létezik a munka-magánélet egyensúly, vagy mégis?

A munka nem áll éles ellentétben az életünkkel. Miért nem fogjuk fel úgy, mint az életünk része? Ugyanígy a család, a barátok és a hobbijaink is az életünk részei, és ezeknek is, akárcsak a munkának, megvannak a felemelő pillanatai csakúgy, mint a nemkívánatos, lehúzó időszakai.

Szóval ez alatt nem azt értjük, hogy hitessük el magunkkal az okádék helyzetről azt, hogy pozitív, hanem a káoszba való elmerülés helyett igyekezzünk inkább rendet tartani magunkban és magunk körül. Nem akkor fogjuk reálisan látni a dolgokat, ha meg sem próbálunk higgadtak és derűlátóak lenni. A főzéshez hasonlóan itt is a mérték a lényeg.

Készítsünk listát!

Munka Dolgozas Munkahely
/ Fotó: Pixabay

Kevesen mondhatják el munkahelyükről, hogy számukra az teljesen tökéletes, és semmit nem hiányolnak belőle. A fizetés, a körülmények, a fizetetlen túlórák, zaklatás és más konfliktusok. Ezernyi dolog keserítheti meg pénzszerzéssel telő óráinkat.

Ha minden nem is lehet tökéletes, azért könnyen akadhat néhány apróság, ami mégis örömet okoz nekünk. Egy jófej kolléga, akivel lehet olykor nevetni, eszmét cserélni. Feladatok, amelyek elvégzése könnyedén megy nekünk.

Az ebédszünet egy bizonyos helyen. Az a néhány óra, amikor a legaktívabb vagy, és elkezd repülni az idő. Emberek, akiket kedvelsz, és a munkádból kifolyólag találkozol velük.

Elmondjuk, hogyan válhatsz jobb emberré 2020-ban

Az év elején mindenki igyekszik megtartania a fogadalmait, amelyekkel szeretne idén jobb életet élni vagy egészségesebbé válni. A tavalyi év történései és trendjei közül összegyűjtöttünk néhányat, amelyek tanulságait követve idén jobb emberré válhatsz. újévi fogadalmak 2020, életmód tippek, hogyan legyek jobb ember

Nem muszáj ezeket leírni, akár fejben is listázhatunk, amíg a buszon szorongatjuk a korlátot, és mobilunkon lessük az időt, hogy el ne késsünk hétfő reggel. Nem muszáj ennek se kínok közt telnie. Figyeljünk oda magunkra és vegyük fel a harcot a kiégés ellen!

Köszönjük India Times!

További érdekes cikkekért látogasd meg Élet + Stílus rovatunkat!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.