Nézem Képzőművészet A Művészeti Múzeumok Társulása véget vetne a nem fizetett...

A Művészeti Múzeumok Társulása véget vetne a nem fizetett gyakornoki munkáknak

Promóció

A Művészeti Múzeumok Társulása (The Association of Art Museum Directors) szeretne pontot tenni a nem fizetett gyakornoki munkák végére. A vezetők állítják, itt az idő, hogy a gyakornokokat is megbecsüljék annyira, hogy gyakorlatukért pénzt kapjanak.

Promóció
- Advertisement -

A művészeti állások sokszor alábecsültek, és rengeteg gyakornoki munka mindössze gyakorlatot és tapasztalatot biztosít a jelentkezőknek, pénzbeli juttatásokat egyáltalán nem. Ez természetesen nem csak az ilyen típusú szakmai gyakorlatra igaz, világszerte elterjedt, hogy a pályázókat nem fizetik ki, hiszen munkájukért cserébe tapasztalatot és referenciát kapnak.

Nem könnyű az első lépés a karrier felé vezető úton / Fotó: Liveabot

A Művészeti Múzeumok Társulásának vezetői nemrég összeültek, hogy a gyakornokokat is ugyanazok, vagy legalább hasonló jogok illessék meg, mint az általános dolgozókat. Ez legfőképpen a fizetésre irányul, amelytől csak bizonyos esetben lehet eltekinteni, például, ha a diák kreditet kap a gyakornoki munka teljesítéséért.

Néhány esetben a tanulónak még fizetnie is kell, hogy részt vehessen egy gyakornoki programon, ezt azonban csak egy szűk réteg engedheti meg magának.

Jill Meadow, aki a szakmai biztosság tagja, az ülés alkalmával kifejtette, hogy a művészeti gyakorlatok kaput jelentenek azoknak, akik később múzeumban szeretnének dolgozni. Azonban, ha nincs lehetőségük erre, akkor a múzeumok is elesnek bizonyos, a működés szempontjából fontos alkalomtól.

Haldoklik a hagyományos művészeti piac? Joe Kennedy megoldást talált

Joe Kennedy, a Unit London galéria társalapítója szerint a kulcs az elköteleződés. A 21. század fogyasztóőrült embere már nem feltétlenül a hagyományos módon közelít a művészetekhez, így az ahhoz tartozó piachoz sem. Kennedy példaként olyan alkalmazásokat említett, mint a Spotify, az Uber vagy a Tinder. Mi a közös bennük?

A fizetett gyakornoki munka mellett szól a Strategic National Arts Alumni projektje, amely kimutatta, hogy 89%-a azoknak a diákoknak, akik fizettek a munkáért, egy éven belül a diplomát követően találtak munkát. Ez magasabb, mint azok (77%), akik nem vettek részt semmilyen programon, és nem tudtak elhelyezkedni egyből a tanulmányuk befejeztével. Ugyanebben a tanulmányban egy másik minta azt is kimutatta, hogy a nem fizetett szakmai gyakorlatban dolgozóknak csak 2% -kal nagyobb esélyük volt a diploma megszerzését követő első évben, mint azoknak, akik nem vettek részt ilyen programon.

Promóció
ForrásArtsy
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3