Nagy Feró 1990-ben, amikor az MDF akarta visszaállítani az ispánságot, erősen kritizálta a javaslatot, de ha a Fidesz teszi, azzal nincs baja.

A Fidesz frakcióvezetője benyújtott egy törvénymódosítás-javaslatot, miszerint visszaállítanák az ispánságot és a vármegyéket. Az ötlet már 1990-ben is felmerült, akkor az MDF által, ami nem tetszett Nagy Ferónak.

Nézd meg, feláll a történelem-tanárnő, és azt mondja, legyen főispán! Ő, aki engem arra nevelt, hogy a főispán, vármegye, ténsúr, nagyságos úr... valami borzasztó elnyomó rendszer képviselői voltak. A génjeimben is tiltakozom ellenük. De a tanács se maradjon, mert ahhoz rossz emlékek fűznek

– nyilatkozta akkor. Miután most a kormány is visszahozza a régies neveket, ismét megkeresték a zenészt, hogy megtudják, továbbra is így gondolja-e, írja a Szeretlek Magyarország.

Ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van a dolog

– mondta Nagy Feró. Úgy gondolja, ezt a kérdést a kormánypártra kell bízni. Azt is hozzátette, hogy azért nyilvánított véleményt akkor, mert akkor még hitt e rendszerváltásban, ami szerinte 2010-ben jött el.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet