Nagy Feró szerint hazudna, ha azt mondaná, a Fidesz melletti kiállása nem játszott közre abban, hogy 2021-ben Kossuth-díjat kapjon.

Tudja, hogy a Fidesz támogatása is közrejátszott a Kossuth-díj odaítélésében

Nagy Feró, aki idén Kossuth-díjat kapott munkássága miatt, az ATV vendége volt az elismerés apropóján. Nagy  többek között arról beszélt, hogyan éli meg a kitüntetést, és mit szól azokhoz a hangokhoz, amelyek szerint a Fidesz melletti nyílt kiállása miatt kapta a díjat.

Nagy Feró elmondta, váratlanul érte az elismerés, de azért örömmel vette, és amikor meghallotta, el is sírta magát.

Nagy Fero Kossuth Dij 2021 Orban Viktor
Nagy Feró, a Beatrice frontembere / Fotó: A Kossuth-díjas zenész hivatalos sajtófotója

Arra a kérdésre, hogy a díjat a Fidesz támogatása miatt ítélték-e oda neki, a Beatrice frontembere elmondta, „ha ez nem lenne benne, akkor nem mondanék igazat. Szerintem csak benne van.”

Hát, én se adnék díjat olyannak, aki egyfolytában fegyvereket fog rám és megerőszakol. Én se adnék

– jegyezte meg őszintén.

Hozzátette: „biztos van valami közös szimpátia, aminek azért nagyon fontos dolga, hogy valószínűleg… Az egyik utálatos hozzászóló azt írta: arra a tíz dalra vagyok büszke? Hát, ha tíz olyan dalt írtam, amit az egész ország ismer, akkor hadd legyek már rá büszke.”

Nagy Feró az unokáira költi a Kossuth-díjjal járó összeget

A Beatrice frontembere arról is beszélt, hogy 1978 nevelte őt emberré, akkor került közel Istenhez. Szerinte a győzelmében – amit jelez a Kossuth-díj – benne van az István királytól kezdve a Hamleten keresztül az Azok a boldog szép napokig minden. Ezt a díjat szerinte arra is adják, hogy ha valaki boldogságot, örömöt szerez az embereknek.

Kapcsolódó cikk

Mint mondta, még élvezi is a negatív hozzászólásokat, mert ez a díj azoknak szól, akik őt nem akarják elismerni. Az állami elismeréssel járó 16 millió forintos összeget az unokáira szánja, az ő jövőjükbe akarja befektetni.

A liberálisok felidegesítése miatt kapta a díjat

A Retro Rádió Bochkor szerdai adásában meginterjúvolták a Kossuth-díjas zenészt. Mint mondta, zenészként és a különböző tevékenységek után sem fordult megg a fejében, hogy a díj jár neki. Az új nyilatkozata ellentmondásba keveredik egy, szintén a Borsnak adott interjújával. Akkor azt mondta, régóta várt erre a díjra.

Mindazonáltal, Bochkor Gábor műsorában megjegyezte szarkasztikusan, „miután megkaptam, elővettem a könyveket, megnéztem, milyen dalokat írtam, és rájöttem, megérdemlem. Nagy elmondta arra a kérdésre, kinek dorgálná oda a kitüntetését, ha időzutazhatna, hogy csak azoknak, akik nem ismerik el a munkásságát.

Nagy Feró és a Beatrice - A teljes koncert (2019.08.18.)

A Lánchíd budai hídfőjénél egész napos koncertsorozatot rendeztek a 2019. augusztus 20-i ünnepi programsorozat látványos részeként. A fellépők között szerepe...

A Bors a rádióműsor mellett telefonon is felhívta a frontembert, hogy cizellálja gondolatait. Ezen beszélgetés során még élesebben fogalmazott a kritikákra és az azok mögött lévőkre.

Azért kaptam meg a Kossuth-díjat, hogy felidegesítsem azokat a liberálisok, akik ellenem vannak

– jegyezte meg Nagy, aki hozzátette, van egy számára igen kedves mondat Tamási Áron írótól: „az igazságot is meg lehet szokni”. A lapnak elmondta, tudja, hogy az interneten megoszlanak a vélemények a díjazásáról, annak miértjéről. Azonban ő szándékosan nem olvas olyan kritikákat, amelyhez nem vállalják a nevüket.

„Az emberi butasággal nem lehet mit kezdeni, főleg, ha mindez óriási gyűlölettel párosul” – mondta Nagy Feró, majd hozzátette, a még senki nem mondta a szemébe, hogy nem jogosan érdemelte meg az eliserést.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk