Mindenki imádja a sokszínű, egyedülálló és egyszerűen funkcionáló kültéri napelemes világítás eszközeit. A naposabb hónapokban tökéletesen működnek és erőteljes fényükkel árasztják el a kert különböző pontjait.
Azonban mi a helyzet akkor, ha a napocska már sokkal kevesebbszer bújik elő a szürke felhők mögül, és kevesebb alkalommal örvendezteti meg a napunkat, javítva a hangulatunkat?
Télen sem kell lemondanod a csodálatos kerti napelemes világításról, hiszen ekkor is gyönyörködhetsz benne. A téli, hófödte estéket is sokkal hangulatosabbá teheti, azonban van néhány tényező, amellyel érdemes számolnod annak érdekében, hogy hosszú élettartammal rendelkezzenek a lámpák.

A kültéri napelemes lámpák előnyei

A napelemes világítás működésére való tekintettel kifejezetten felhasználóbarát, hiszen speciális akkumulátoruknak és a napelemeknek köszönhetően működésükhöz csupán egy olyan pontra van szükségük a kert valamely részén, amelyet elérnek a nap sugarai. Ezek az eszközök arra teremtettek, hogy sokkal barátságosabbá és szemet gyönyörködtetővé tegyék a kertet még éjszaka is. Azonban nem hiába merülhet fel benned a kérdés azzal kapcsolatban, hogy mit tegyél az eszközökkel a tél és a hideg beálltakor.
Érdemes megvizsgálnod mindenekelőtt, hogy vízállóak-e a készülékek, azaz IP besorolás szerint milyen jelöléssel rendelkeznek. A besorolást két szám jelzi, amelyet külön-külön szükséges értelmezned. Míg az első számjegy a külső hatásokkal szembeni ellenálló képességet mutatja, addig a második szám a vízállóságra utal. A legtöbb kültéri napelemes lámpa IP44-es besorolású, ami azt jelenti, hogy ellenállnak a kisebb külső behatásoknak, valamint vízállóságuk is elegendő, mind a függőlegesen eső, mind a más irányból fröccsenő vízzel szemben.

Mire érdemes odafigyelned?

Amennyiben szeretnéd beszerezni a kerted tökéletes díszeként funkcionáló napelemes kerti lámpát, amely kellőképpen ellenáll a külső hatásoknak és kifejezetten hosszú élettartammal rendelkezik, akkor keresd fel a LEDen Világításod weboldalát. Itt a széles kínálatnak köszönhetően garantáltan megtalálhatod a számodra legideálisabb világítóeszközt.

Továbbá meg kell nézned, hogy ellenállnak-e a külső környezeti hatásoknak, mint a hó, az erős szél, a fény vagy esetleges kisebb-nagyobb ütődések. Meg kell azt is vizsgálnod, hogy milyen anyagból készültek, mennyire ellenállóak, valamint milyen mértékben fedett a szerkezetük. Az anyagot, a kialakítást és a szerkezeti tényezőket követően az elhelyezkedésre szükséges nagyobb hangsúlyt fektetned, azaz megnézned, hogy az általad kiválasztott helyszínen elegendő nap éri-e a világítási eszközt.
Amennyiben ezzel végeztél, akkor végső soron megbizonyosodhatsz arról, hogy kint hagyhatod-e a téli időszakra, vagy bent szükséges tárolnod mindaddig, amíg elérkezik a melegebb évszak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__prelement.hu_ - 2022 május - Cikk2

Építkezés könnyűbeton falpanel technológia segítségével

Az építkezés vagy felújítás örök dilemma nemcsak a fiatalok, kisgyermekes családok, hanem az idősebb generáció körében is, hiszen tetemes összegbe kerül, ráadásul a szakemberhiány ebben az iparágban is erősen érezteti hatását, és okoz komoly problémákat, álmatlan éjszakákat az építkezésbe kezdőknek.

holidayshop.hu - 2022 május - LinkMarketing - 1

Tippek a laptop biztonságos tárolásához

Akár üzleti útra indulunk, akár a családi vakáció során van szükségünk laptopra, a biztonságos tároláson sok múlik. Mivel rengeteg fontos személyes adatot és munkával kapcsolatos információkat is tárolunk rajtuk, fontos gondoskodni annak épségéről.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2022 május - Cikk1

Te hogy töltenél el egy álomdélutánt?

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor már nagy örömmel tölti el, ha egy zsúfolt nap után nem kell rohannia barátokkal találkozni, koncertre vagy épp bevásárolni, hanem hazatérve át tud öltözni kényelmes otthoni ruhába, és a kedvenc tevékenységének tud hódolni.

szepsegcenter.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

Arctisztítás lépésről lépésre

A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen a bőr egészségének biztosítása érdekében. Semmivel sem árthatsz többet a bőrödnek, mint azzal, ha sminkben, nem letisztított arccal fekszel le aludni.

Nincs több cikk