A NASA népszerű filmek posztereire Photoshopolta az asztronautái arcképét, a hatás egészen elképesztő lett.

Ha a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, avagy a NASA fotóiról beszélünk, akkor a kozmoszról készült egészen hihetetlen képeket jutnak az eszünkbe. Nemrégiben a Nap felszínéről és atmoszférájáról készültek ultra HD felbontású felvételek, de mint kiderült az űrkutatási hivatal nincs híján a humorérzéknek sem.

A 2000. év óta a NASA a Nemzetközi Űrállomáson zajlott expedíciókon résztvevő  legénység tagjait felvonultató plakátokat készít.  Ezek a poszterek nem csupán a NASA falain lógnak, hanem a küldetések népszerűsítésére is használják ezeket.

Mosolygó arcra bukkantak az űrben a Hubble űrteleszkóp felvételén

A NASA amerikai űrügynökség honlapján közölt képen két sárga fényű égitest látható egy fényív felett, a formáció mosolygó arcot rajzolt a csillagok közé. A fényív a NASA szerint egy galaxis, melynek alakját egy elhaladó, nagy tömegű gravitációs forrás eldeformálta és megnyújtotta. “Az alsó, íves galaxis alakja jellemzően egy gravitációs lencsehatás alatt álló galaxis alakja.

Viszont, ahelyett, hogy szokványos csoportképeket csináltak volna, a az űrközpont úgy döntött, hogy feldobja ezek hangulatát és filmes posztereket használnak fel inspirációként. Többek között a Star Wars, A Karib-tenger kalózai vagy az Armageddon plakátjai is felhasználásra kerültek a cél érdekében.

A képek tényleg hatásosak és mégis megadják a kellő tiszteletet az űrrepülésben részt vevő asztronautáknak. A galériában megnézheted az űrexpedíciókhoz készített plakátokat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk