Négy gyerek meghalt és öten kórházba kerültek, miután a szél a levegőbe emelt egy ugrálóvárat egy ausztrál általános iskolánál, ahol éppen a tanév végét ünnepelték.

Nem volt pedig vihar vagy hasonló

Négy gyerek meghalt, öten pedig megsérültek, amikor az erős szél felkapott egy ugrálóvárat az ausztráliai Devonport egyik általános iskolájánál – írta a Daily Star. 

A cikk szerint az iskolában egy tanév végi rendezvényt tartottak, és az ugrálóvár mellett más játékok is voltak. A helyiek beszámolója szerint aznap nem volt különösen erős a szél, de vélhetően egy erősebb lökés letéphette a játékot a rögzítéséről, miközben a gyerekek benne voltak.  A gyerekek ezután mintegy tíz méterről zuhantak a földre.

5 gyereket még ápolnak

A sérülteket ezután mentőhelikopterrel szállították a kórházba. Az első jelentések még egy halálos áldozatról szóltak, ezt később pontosították. Öt gyereket kórházban ápolnak.
Negy-Gyerek-Meghalt-Balesetben-Felkapta-Szel-Ugralovar-2
/ Fotó: Monte Bovill / Abc News

A baleset után Scott Morrison ausztrál kormányfő, és Peter Gutwein, Tasmania miniszterelnöke is részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. 

Az iskolai tragédiák súlyos történetek és nemrég Magyarországon is történt egy, amikor a IV. kerületi Fóti úton lévő MOL benzinkútnál egy autóban fekvő 7 éves kisfiúhoz kellett orvosi segítséget hívni, mert nagyon rosszul volt, alig kapott levegőt. Egy iskolai ünnepségen evett torta tartalmazott mogyorót, amire allergiás volt – sajnos nem élte túl.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.