Nem akarta felvenni a szájmaszkot a buszon egy 67 éves férfi, helyette fejbe rúgott egy rendőrt

Ha a bíróság bűnösnek találja, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

Megsérült a rendőr

Hivatalos személy elleni támadás miatt indított eljárást a trencséni rendőrség egy 67 éves utas ellen, aki nem volt hajlandó respirátort viselni a buszon és fejbe rúgott egy rendőrt – tájékoztatott a közösségi hálón a szlovák rendőrség, amit az Új Szó szemlézett.

Az utas a sofőr felszólítására sem volt hajlandó maszkot feltenni, majd a rendőrök felszólításaira sem reagált, bár figyelmeztették, hogy kénytelenek lesznek kényszerítő eszközöket alkalmazni vele szemben.

Megpróbálták leszállítani a buszról, de leült a padlóra, nem volt hajlandó felállni, majd arcon rúgta az egyik rendőrt, aki ennek következtében megsérült

részletezte a rendőrség.

Egyre agresszívebbek a maszk- és oltásellenesek

Hirdetések

Az elmúlt időszakban világszerte egyre több az olyan eset, amikor könnyebb vagy súlyosabb incidens történt a maszkellenesek által kezdeményezve. Kanadában az egyik gyorsétteremben a respirátor viselésére köteleztek egy férfit, aki ezt megtagadta, majd tiltakozásul a pultre vizelt. Nebraskábal egy nő szándékosan leköhögte és követte a boltban a másik vásárlót, aki a lányával volt. Később kirúgták a munkahelyéről a köhögő nőt. Október végén pedig szintén Szlovákiában maszkellenes tüntetők állták el az egyik Lidl bejáratát, majd lakmároztak. 

Ám a világsajtót is megjárt incidensek közül mindközül a legtragikusabb a német Idar-Obersteinben történtek. Egy 49 éves német férfi sört akart venni a helyi benzinkútnál. Az ott dolgozó megkérte az illetőt, hogy vegyen fel maszkot, melyet követően a vásárló olyan mérges lett, hogy meggyilkolta az eladót.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet