Nem hiányzik a műfogad? – Több száz ilyen furcsa tárgyakat hagynak el a brit East Midlands vonalán

Mindenki hagyott már el egy-két dolgot utazás közben. A brit East Midlands, amely napjában több ezer utas szállításáért felel, összefogva a Királyi Filharmonikus Koncertzenekarral, érdekes koncertnek adott helyet. Az elhagyott tárgyak köré szerveződő esemény érdekes tényekre mutatott rá.

Az An Ode To My Former Owner (Óda a korábbi tulajdonosomhoz) című művet kimondottan azoknak írták, akiknek tulajdonuk a vonattársaság eltűnt tárgyak osztályán kötött ki. Fokozva a komikus hatást, a zenekar az elveszett tárgyakat használta a zenéléshez. Malcolm Wilson, a zenekar menedzsere elmondta, a zenészek már sokféle hangszerrel játszottak, de felfújható kaktusszal vagy szörfdeszkával még soha.

Eastmidlandstrainslostproperty 01 Lo Res
Nem Mindenkinek Van Lehetősége Egy Szörfdeszkával Zenélni / Fotó: West Bridgford Wire

Az East Midlands létrehozott egy új szolgáltatást (Found It!), amely segít nyomon követni és megtalálni az elvesztett tárgyakat. A vonattársaság e mellett nyilvánosságra hozta, milyen tárgyakat vesztettek el az emberek az elmúlt évben. Tavaly november óta majdnem 38 millió tárgyat hagytak el az utasok. És ennek 25%-a teljesen gazdátlan maradt. Nem vicc, de ezek között volt egy kivágott Donald Trump bábu, egy Start Trek jelmez, műfog, egy csomag kondom, szörfdeszka, de még egy ortopéd láb is.

Megtalálták Judy Garland, az Óz, a csodák csodája színésznőjének elveszettnek hitt cipőjét

Az 1939-es Óz, a csodák csodája című mesefilm színésznőjének piros flitteres cipellőjét egymillió dollárra, azaz több mint 280 millió forintra voltak biztosítva, a hatóságok pedig még ezt az összeget is meghaladó nyomravezetői díjat tűztek ki rá – írja a Daily Mail. A nyomozásba az FBI is beszállt, és kedden jelentették be: az ereklyét megtalálták.

A legtöbbször hátizsákot, telefont, pénztárcát, kabátot és esernyőt hagynak el az ingázók. A legáltalánosabb okok közé tartozik az elalvás, a figyelem elvonása a többi utas által vagy a részegség. Sajnos olyan is előfordul, hogy más csomagját kapják fel az utasok. Ez esetben egy részük leadja a talált csomagot, másik részük interneten keresztül próbálja megtalálni eredeti tulajdonosát. A vállalat reméli, hogy a rendhagyó előadás segít az utasoknak megtalálni elvesztett eszközeiket.

Hallgasd meg a zenekart:

Royal Philharmonic Concert Orchestra play a piece of music using items left behind on trains

Members of the Royal Philharmonic Concert Orchestra struck a chord with commuters – by playing a piece of music using items left behind on trains, including …

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból