Követem Élet + Stílus Nem hiányzik a műfogad? – Több száz ilyen furcsa...

Nem hiányzik a műfogad? – Több száz ilyen furcsa tárgyakat hagynak el a brit East Midlands vonalán

Promóció

Mindenki hagyott már el egy-két dolgot utazás közben. A brit East Midlands, amely napjában több ezer utas szállításáért felel, összefogva a Királyi Filharmonikus Koncertzenekarral, érdekes koncertnek adott helyet. Az elhagyott tárgyak köré szerveződő esemény érdekes tényekre mutatott rá.

Promóció

Az An Ode To My Former Owner (Óda a korábbi tulajdonosomhoz) című művet kimondottan azoknak írták, akiknek tulajdonuk a vonattársaság eltűnt tárgyak osztályán kötött ki. Fokozva a komikus hatást, a zenekar az elveszett tárgyakat használta a zenéléshez. Malcolm Wilson, a zenekar menedzsere elmondta, a zenészek már sokféle hangszerrel játszottak, de felfújható kaktusszal vagy szörfdeszkával még soha.

Nem mindenkinek van lehetősége egy szörfdeszkával zenélni / Fotó: West Bridgford Wire

Az East Midlands létrehozott egy új szolgáltatást (Found It!), amely segít nyomon követni és megtalálni az elvesztett tárgyakat. A vonattársaság e mellett nyilvánosságra hozta, milyen tárgyakat vesztettek el az emberek az elmúlt évben. Tavaly november óta majdnem 38 millió tárgyat hagytak el az utasok. És ennek 25%-a teljesen gazdátlan maradt. Nem vicc, de ezek között volt egy kivágott Donald Trump bábu, egy Start Trek jelmez, műfog, egy csomag kondom, szörfdeszka, de még egy ortopéd láb is.

Megtalálták Judy Garland, az Óz, a csodák csodája színésznőjének elveszettnek hitt cipőjét

Az 1939-es Óz, a csodák csodája című mesefilm színésznőjének piros flitteres cipellőjét egymillió dollárra, azaz több mint 280 millió forintra voltak biztosítva, a hatóságok pedig még ezt az összeget is meghaladó nyomravezetői díjat tűztek ki rá – írja a Daily Mail. A nyomozásba az FBI is beszállt, és kedden jelentették be: az ereklyét megtalálták.

A legtöbbször hátizsákot, telefont, pénztárcát, kabátot és esernyőt hagynak el az ingázók. A legáltalánosabb okok közé tartozik az elalvás, a figyelem elvonása a többi utas által vagy a részegség. Sajnos olyan is előfordul, hogy más csomagját kapják fel az utasok. Ez esetben egy részük leadja a talált csomagot, másik részük interneten keresztül próbálja megtalálni eredeti tulajdonosát. A vállalat reméli, hogy a rendhagyó előadás segít az utasoknak megtalálni elvesztett eszközeiket.

Hallgasd meg a zenekart:

Royal Philharmonic Concert Orchestra play a piece of music using items left behind on trains

Members of the Royal Philharmonic Concert Orchestra struck a chord with commuters – by playing a piece of music using items left behind on trains, including a surfboard, a bicycle pump and a car tyre. The orchestra launched into ‘An Ode To My Former Owner’ using goods from the lost and found office.

ForrásMirror
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3