NFT – avagy a Non-Fungible Tokens lényege és haszna

Mire gondoljunk akkor, amikor a Non-Fungible Tokens, vagy rövidítve az NFT kifejezést halljuk? Miben rejlik az NFT hasznossága és miért lehet érdemes részletesen is foglalkozni vele? No és persze hogy juthatunk hozzájuk, ha rászántuk magunkat a döntésre?
Ezekre mind választ fogunk adni a bejegyzés keretein belül. Vagyis igyekszünk tiszta vizet önteni a pohárba a Non-Fungible Tokenek témakör egészét tekintve.

Mit értünk az NFT, vagyis a Non-Fungible Tokens fogalma alatt?

Az NFT egy mozaikszó, méghozzá az angol nyelvű Non-Fungible Tokens kifejezés rövidített megfelelője. Ha szabad fordításban szeretnénk magyarosítani, akkor minden bizonnyal a nem helyettesíthető token kifejezés a leginkább találó vele kapcsolatban.
Mindez természetesen nem a véletlen műve. Az NFT-nek pontosan a legfontosabb sajátossága rejlik magában a megnevezésben. Történetesen arról van szó, hogy a nem helyettesíthető tokenek mindegyike, minden egyes darabja teljesen egyedi.
Egyszeri és megismételhetetlen tokenekről van szó tehát. Mindjárt kitérünk arra is, hogy a gyakorlatban történő hasznosítás szempontjából ennek egész pontosan milyen hozzáadott értéke lehet.

A Non-Fungible Tokenek legfontosabb esszenciája

Az NFT-k gyakorlati hasznosságának legfőbb sajátossága egyértelműen az, hogy a segítségükkel hatékonyan kiiktatható a hamisítás lehetősége. Vegyünk egy nagyon egyszerű példát, egy költői kérdés formájában.
Tegyük fel, hogy egészen komoly ellenértéket fizetünk egy sportrelikviáért, vagy egy modern műalkotásért. Mit szeretnénk? Inkább egy eredeti példány, vagy pedig egy másolat kerüljön a birtokunkba?
Az NFT-k segítségével pontosan erre tudunk majdhogynem biztos választ kapni. Méghozzá jegyek, digitális műalkotások, vagy többek között egyedi cipők válhatnak elérhetővé így a blokkláncon, mégpedig a hamisítás lehetősége nélkül.

Tehát tényleg megkérdőjelezhetetlen az NFT hozzáadott értéke. Már csak az lehet kérdés, hogy milyen úton és módon juthatunk hozzájuk. A legegyszerűbb, ha a bitcoin atm lehetőségeit aknázzuk ki, de nézzük végig részletesen az egyéb lehetőséget is.

NFT-t vennénk? Íme, a rendelkezésre álló lehetőségek

Létezik egy olyan megoldás, amit már elolvasva is megszédül az ember. A forintot euróra vagy dollárra konvertáljuk, aztán veszünk belőle ETH-t egy kripto tőzsdén, hogy aztán ezt decentralizált tőzsde platformra küldve, utána pedig NFT-re váltva végül célba érjünk.
Bonyolult, nem igaz? Ennél lényegesen egyszerűbb maga a művelet, ha a már említett bitcoin atm lehetőségeit kiaknázva veszünk ETH-t bármely CoinCash automatánál vagy az online felületüket használva egyszerűen bejelentkezünk és kiválasztjuk a kedvenc példányunk az NFT token kínálatból. Nem kell mást tenni, mint bejelentkezni a saját profilunkba, hogy végig tudjunk menni az egyszerűsített folyamaton.
Így nemcsak gyorsabb, hanem nagyságrendekkel hatékonyabb is lehet annak a menete, hogy hozzájussunk annyi NFT tokenhez vagy ETH-hoz, amire az adott helyzetben szükségünk van.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk