Mire gondoljunk akkor, amikor a Non-Fungible Tokens, vagy rövidítve az NFT kifejezést halljuk? Miben rejlik az NFT hasznossága és miért lehet érdemes részletesen is foglalkozni vele? No és persze hogy juthatunk hozzájuk, ha rászántuk magunkat a döntésre?
Ezekre mind választ fogunk adni a bejegyzés keretein belül. Vagyis igyekszünk tiszta vizet önteni a pohárba a Non-Fungible Tokenek témakör egészét tekintve.

Mit értünk az NFT, vagyis a Non-Fungible Tokens fogalma alatt?

Az NFT egy mozaikszó, méghozzá az angol nyelvű Non-Fungible Tokens kifejezés rövidített megfelelője. Ha szabad fordításban szeretnénk magyarosítani, akkor minden bizonnyal a nem helyettesíthető token kifejezés a leginkább találó vele kapcsolatban.
Mindez természetesen nem a véletlen műve. Az NFT-nek pontosan a legfontosabb sajátossága rejlik magában a megnevezésben. Történetesen arról van szó, hogy a nem helyettesíthető tokenek mindegyike, minden egyes darabja teljesen egyedi.
Egyszeri és megismételhetetlen tokenekről van szó tehát. Mindjárt kitérünk arra is, hogy a gyakorlatban történő hasznosítás szempontjából ennek egész pontosan milyen hozzáadott értéke lehet.

A Non-Fungible Tokenek legfontosabb esszenciája

Az NFT-k gyakorlati hasznosságának legfőbb sajátossága egyértelműen az, hogy a segítségükkel hatékonyan kiiktatható a hamisítás lehetősége. Vegyünk egy nagyon egyszerű példát, egy költői kérdés formájában.
Tegyük fel, hogy egészen komoly ellenértéket fizetünk egy sportrelikviáért, vagy egy modern műalkotásért. Mit szeretnénk? Inkább egy eredeti példány, vagy pedig egy másolat kerüljön a birtokunkba?
Az NFT-k segítségével pontosan erre tudunk majdhogynem biztos választ kapni. Méghozzá jegyek, digitális műalkotások, vagy többek között egyedi cipők válhatnak elérhetővé így a blokkláncon, mégpedig a hamisítás lehetősége nélkül.

Tehát tényleg megkérdőjelezhetetlen az NFT hozzáadott értéke. Már csak az lehet kérdés, hogy milyen úton és módon juthatunk hozzájuk. A legegyszerűbb, ha a bitcoin atm lehetőségeit aknázzuk ki, de nézzük végig részletesen az egyéb lehetőséget is.

NFT-t vennénk? Íme, a rendelkezésre álló lehetőségek

Létezik egy olyan megoldás, amit már elolvasva is megszédül az ember. A forintot euróra vagy dollárra konvertáljuk, aztán veszünk belőle ETH-t egy kripto tőzsdén, hogy aztán ezt decentralizált tőzsde platformra küldve, utána pedig NFT-re váltva végül célba érjünk.
Bonyolult, nem igaz? Ennél lényegesen egyszerűbb maga a művelet, ha a már említett bitcoin atm lehetőségeit kiaknázva veszünk ETH-t bármely CoinCash automatánál vagy az online felületüket használva egyszerűen bejelentkezünk és kiválasztjuk a kedvenc példányunk az NFT token kínálatból. Nem kell mást tenni, mint bejelentkezni a saját profilunkba, hogy végig tudjunk menni az egyszerűsített folyamaton.
Így nemcsak gyorsabb, hanem nagyságrendekkel hatékonyabb is lehet annak a menete, hogy hozzájussunk annyi NFT tokenhez vagy ETH-hoz, amire az adott helyzetben szükségünk van.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.