Kezdetben attól tartottak, hogy a nigériai robbanás terrortámadás lehetett, de a legfrissebb jelentések szerint a tragédia akkor történt, amikor egy hegesztőműhelyben felrobbant egy gázpalack.

Az explózió május 17. délelőtt 9 óra körül történt egy keresztény általános iskolában Sabon Gariban, Kano északi részén, amikor több száz fiatal az osztályterembe tartott, írjaDailyStar

A kezdeti félelem az volt, hogy a tragédiát egy bomba okozta, mivel az elmúlt években a Boko Haram szélsőséges iszlám csoport rendszeresen célba vette a nigériaiakat. A későbbi jelentések azonban azt sugallják, hogy a katasztrófát egy közeli hegesztőműhelyben felrobbanó gázpalack okozta.

Piros-fehér egyenruhás gyerekeket láttak az életükért futni, a mobiltelefonos felvételeken pedig elszenesedett testek hevertek az utcán, és néhány gyerek kénytelen volt átlépni rajtuk menekülés közben.
Úgy gondolják, hogy az iskola teteje omlott be, ami azt jelenti, hogy néhány gyereknek magának kellett kimászni a romok közül. A rendőrség kezdetben négy ember halálát erősítette meg, de attól tartanak, hogy a végső halálos áldozatok száma sokkal magasabb lesz.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.