A Nike legújabb kampányával és kollekciójával a kismamákra és a nemrég szült anyukákra gondolt. Igen, szoptatós sportmelltartót is terveztek.

A Nike fejet hajt az édesanyák előtt

A Nike legújabb kampánya, ahogy a The Toughest Atheletes cím is mutatja, a legkeményebb sportolóknak szól: az édesanyáknak, írja a Creative Boom.

Nike Kismamak Sport
Nike Szoptatós Sportmelltartó / Fotó: Nike

A reklámfilm egy gyakran tabunak számító és rendkívül vitatott kérdést mutat be: a nők erejét demonstrálja életük legtöbb változással járó időszakában, a terhesség alatt, majd pedig már a megszületett babájukkal, kisgyerekükkel. A Nike-tól egyébként nem idegen, hogy merész témákat választ kampányához, ahogyan tette a focistalányok főszereplésével Japán vélt vagy valós rasszizmusát illusztrálva

A mostani videóban több mint húsz, a terhesség különböző fázisaiban járó kismamának, illetve különböző korú kisgyermekével mozgó anyukának a sporttal való kapcsolatát mutatja be. Olyan világhíres sztárok is feltűnnek a reklámfilmben a női hobbisportolók mellett, mint Serena Williams, Alex Morgan, Perri Edwards, Bianca Williams, Shelly-Ann Fraser-Pryce és Nia Ali.

Több mint 22 órányi, a koronavírus-járvány alatt az édesanyák ismerősei segítségével forgatott bensőséges anyagokból vágták össze az egyperces videót az alkotók. Az egyes jeleneteket az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Franciaországban, Ausztráliában, Jamaikában vették fel.

Az anyukák a világ minden tájáról bemutatják, hogy az anyaság tulajdonképpen egy ultramaraton

– jelentette ki a kampányt készítő kreatív cég képviselője.

Sportkollekció kismamákra tervezve

A film időzítése nem véletlen, hiszen Észak-Amerikában, Európában és Afrikában most kerültek fel a cég honlapjára a kifejezetten kismamáknak – „anyáknak, anyáktól” jeligével – tervezett kollekció darabjai. A sportfelszerelést gyártó cég a terhesség alatti és szülés utáni sportolás szakértőjének számító Jane Wake segítségével összeállított négy különféle edzést is, amelyek a Nike Run Club applikáció segítségével játszhatóak le. 

The Toughest Athletes | Nike (M)

Motherhood looks different for everyone. But no matter what you do or how you do it, you are the toughest athlete.Subscribe to our channel! http://youtube.co...

Azt már korábban megtudhattuk, hogy a nők sportteljesítményét a ciklusuk különféle szakaszai is befolyásolják. A terhesség során pedig fokozottan igaz, hogy egyén- és állapotfüggő, mit bír el éppen az alapból csúcsrajáratott szervezet. Dér Heni azt vallja, hogy neki és babájának a mindennapi mozgás esik jól a terhesség alatt. A várandósságuk vége felé járó kismamák pedig biztosan értékelik a sportszergyártó egyik legújabb találmányát, a sportcipőt, amelybe hajolgatás nélkül bele lehet lépni

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet