Nincs fűtés négy szegedi iskolában, kabátban ülnek a diákok az órákon

Négy szegedi iskola energetikai felújításába fogott bele a város önkormányzata, de a munkák nem kezdődtek el időben, csak augusztus végén, így az iskolákban jelenleg nincs fűtés, a diákok kabátban ülnek az órákon. A szülők abban reménykednek, hosszú lesz a vénasszonyok nyara.

Délmagyarnak panaszkodó szülők nem csak attól tartanak, hogy gyerekeik megfáznak az iskolában. Leírták, hogy a témazáró dolgozatokat az ütve fúrók zaja mellett kell írniuk a diákoknak.

Így lehet 10 fokkal melegebb lakásod: DIY radiátor néhány kacatból

3 Pénzspórolás A fizika egy remek dolog, de csak kevesek olyan szerencsések, hogy konyítanak is hozzá. Akik viszont zsenik benne, gyakran találnak ki olyan trükköket, amikkel pénzt spórolhatnak. Szerencsére ezeket általában meg is osztják a világgal, így mi is megvalósíthatjuk őket. Ezzel az egyszerű DIY radiátorral például több mint 10 fokkal megelegebbé tehetjük a lakást, és várhatunk a fűtéssel.

És olyan is előfordult, hogy óra közben kellett elhagyniuk az osztálytermet, mert épp akkor vették ki a helyiség ablakait.

Az energetikai felújítás alatt álló szegedi iskolák:

  • Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola,
  • Weöres Sándor Általános Iskola,
  • Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
  • Bonifert Domonkos Általános Iskola.
Iskolafelujitas
Így Újítanak Szegeden / Fotó: Délmagyar

A Délmagyarnak küldött közleményben a szegedi önkormányzat az ígéri, novemberre befejezik mind a négy intézmény energetikai korszerűsítését, a fűtést pedig igyekeznek hamarabb bekapcsolni.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból