Kiszolgáltatott embereket toborzott, sőt volt, akit 70 ezer forintért vásárolt meg egy ismeretlentől.

Nem tartotta be az ígéretét

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség egy 22 éves salgótarjáni férfival szemben emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt – írja az ügyészség.hu. A fiatal férfi ház körüli és építőipari munkákra toborzott dorogházi birtokára kiszolgáltatott embereket 2018 és 2020 között, azt ígérve nekik, hogy munkájukért fizetést, szállást és élelmet kapnak.

Az is megesett, hogy gyakorlatilag rabszolgát vett magának: egy ismeretlen személytől 70 ezer forintért vásárolt meg egy gondnokság alatt álló férfit, hogy aztán dolgoztathassa.
A biztató ígéretekkel szemben a munkásai a nyári konyhában vagy az udvaron álló kiszuperált autóban aludhattak, enni alig kaptak, és nem mehettek be sem fürdeni, sem vécézni a házba. A birtokot csak a férfi engedélyével hagyhatták el, amikor pedig ezt egyikük megszegte, a férfi hátrakötözött kezekkel, lánccal kikötötte őt.

Fegyházbüntetés várhat a 22 éves férfira

Többnyire férfiakat dolgoztatott, de egy nőt is rávett arra, hogy nála éljen. Őt érkezése után megerőszakoltatta az egyik dolgozójával, majd ezután egy másik dolgozóját is arra kényszerítette, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele. Amikor a férfi tudatmódosítók hatása alatt nem tudott aludni, az egyik munkását felébresztette és arra kényszerítette, hogy vele éjszakázzon.
A vád szerint emellett a rabszolgaként tartott emberek nevére járműveket vásárolt, így nem kellett tulajdonszerzési illetéket fizetnie.
A kizsákmányolt, megfélemlített emberek egy része végül meg tudott szökni, és beszámolóik alapján indult meg a büntetőeljárás a férfi ellen. A 22 éves fiatalt a Nógrád Megyei Főügyészség emberkereskedelemmel, nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel, személyi szabadság megsértésével és közokirat-hamisítással vádol, és vele szemben fegyházbüntetés, vagyonelkobzás kiszabását kérték.

Kislányokat simogatott a pécsi általános iskola vécéjében a pedofil férfi

Nem az első eset, hogy a férfi gyerekeket zaklat.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet