Az Australian Open után most a French Open is elúszott Djokovicnak. Legalább a vízumát nem vonták be a franciák.

3 évig nem léphet ausztrál földre

Mint mi is beszámoltunk róla, Novak Djokovicot nemrég kitoloncolták Ausztráliából, mert oltatlansága miatt közegészségügyi kockázatnak minősítették ottlétét. A teniszezőnek így ki kell hagynia az Australian Opent.

Djokovic azt remélte, hogy kivételt tesz vele az ausztrál határrendészet, hiszen decemberben átesett a koronavíruson. Azonban a papírjaival és korábbi viselkedésével problémába akadtak az ausztrálok, így a közel két hétig húzódó tárgyalások után, döntésükkel példát akartak statuálni más oltatlanoknak, ezért végül megvonták tőle a vízumot.

A franciák megelőzték a problémát

A francia sportminisztérium megüzente: kötelező az oltás a sportrendezvények résztvevőinek, még a profi sportolóknak is. Nem tesznek kivételt oltatlanokkal, így Djokovic sem vehet részt a májusi French Openen, hacsak be nem oltatja magát – írta az rtl.hu.

A szabály egyszerű. A vakcinakövetelményt be fogjuk tartatni, amint életbe lép a törvény (…) Ez mindenkire vonatkozni fog, legyen néző vagy professzionális sportoló

– üzente a minisztérium.
A francia parlament által elfogadott új törvény értelmében a nyilvános helyeket csak három oltással lehet látogatni. Ebbe beletartoznak a vonatok, mozik, kávézók és a sportesemények is. Arra is vonatkoznak a szabályok, aki a közelmúltban esett át a víruson.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.