Dúró Dóra, a Mi hazánk képviselője kíméletlenül kritizálta Novák Katalin bel- és külpolitikai lépéseit az Országgyűlésben.

Dúró Dóra a Napirend előtti felszólalásában kritizálta Novák Katalint, amiért hivatalában fogadta az egyik LMBTQ közösség, a Háttér Társaság képviselőit, írja a Blikk

Az alelnök szerint jobban tette volna, ha nem a normális családmodell ellen lép fel hivatala tekintélyével, s mint mondta, e ” beteg gondolkodású szervezetek” mellé áll, helyette kiállásával támogatnia kellett volna a szívhangtörvényt, amely a magzati korú élet védelmében született.

Dúró azt is kifogásolta, hogy a köztársasági elnök találkozott a véleménye szerint “magyarellenes” ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkijjel, és együtt fotózkodott a munkácsi turulszobrot eltávolító területi kormányzóval.

Vitályos Eszter, a kulturális és innováció tárca miniszterhelyettese azzal reagált a felszólalásra, hogy a köztársasági elnök önálló hatalmi ág, nem a kormány alkalmazottja. Ezért nem érezte tisztjének kommentálni Novák Katalin tevékenységét, de leszögezte, hogy a politikus mint családügyi miniszter sokat tett eddig is a magyar családok érdekében, tehát ebből a szempontból – mint korábbi kormánytagot ért bírálat – sem állja meg a helyét a képviselő felszólalása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.