Tájékoztatást kapott az új köztársasági elnök, hol vannak jelenleg bevetésen a magyar katonák.

Bemutatták a Magyar Honvédség vezetői – Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka – Magyarország fegyveres védelmi tervét Novák Katalin megválasztott köztársasági elnöknek, aki májusi hivatalba lépése után a honvédség főparancsnoka lesz.

“Nekünk, az ország vezetőinek az a feladatunk, hogy megőrizzük a békét és megvédjük a magyar embereket” – írta ki a Facebookra a leendő államfő, amit az MTI szemlézett.

Ruszin-Szendi Romulusz az MTI beszámolója szerint közmédiának nyilatkozva azt mondta: a megválasztott köztársasági elnöknek jelentette, milyen feladatai, képességei vannak a honvédségnek.
Novák Katalin Köztársasági Elnök Magyar Honvédség Háború
Novák Katalin Megválasztott Köztársasági Elnök, Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter, Ruszin-Szendi Romulusz Altábornagy, A Magyar Honvédség Parancsnoka És Kun Szabó István, Az Államfő Főhadsegédje A Honvédelmi Minisztériumban Március 28-Án / Fotó: Kései Donát / Mti

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról és tervekről is tájékoztatást adott Novák Katalinnak, és arról is beszámolt neki, hol vannak jelenleg bevetésen magyar katonák.

A déli határ mentén folyamatosan támogatják a rendőrség munkáját, és szövetségi kötelezettségeket teljesítve a világ több pontján jelen vannak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet