Novák Katalin maga választja ki, mit visel a különböző diplomáciai eseményeken, és az utóbbi időben gyakran látni egy feltörekvő magyar divattervező ruhadarabjaiban.

Novák Katalin a „bukaresti kilencek” (a kelet-európai NATO-tagállamokat tömörítő csoport) varsói csúcstalálkozóján járt, ahol többek között Joe Biden amerikai elnökkel is találkozott. Az eseményen Dobor Dorina divattervező kreációját viselte, írja a Blikk.

A karrierjét 2021-ben kezdő Dobor bevallása szerint decemberben kezdett el együttműködni a magyar köztársasági elnökkel, miután egy neves divattervező ajánlotta be őt Novák stylistjának, aki megkérte, hogy jelenjen meg náluk egy bemutató kollekcióval. A találkozó olyan jól sikerült, hogy azóta rendszeresen látogat el a Sándor-palotába. 

A divattervező elmondása szerint Novák Katalin számára a finom elegancia a legfontosabb szempont, de a választásnál a kényelem és a bélés minősége is kiemelt szerepet játszik. Az államfő általában kész kollekcióból választ, amit azután a divattervező egyedivé tesz, hogy véletlenül se jöhessen szembe máson a darab. Általában a gombokhoz nyúl hozzá, a szoknya formáján vagy hosszán igazít, de az is előfordult, hogy kiegészítő darabnak külön blézerkabátot tervezett, vagy épp olyan színű anyagból varratta meg a ruhát, ami a kollekciókínálatban nem szerepelt.

Varsóba az elnök asszony a béke üzenetével érkezett, azt képviselte, hogy mihamarabb tűzszünet legyen a szomszédunkban, ezt pedig az öltözködésével is ki akarta fejezni. A fehér a béke színe, ezért esett a választás Dobor Dorina fehér ruhájára

– közölte a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága. Azt is elárulták, hogy a köztársasági elnök tudatosan kerüli az ismert külföldi márkákat, ehelyett pedig igyekszik magyar tervezőket támogatni.

A köztársasági elnök az egész országot, az egész nemzetet képviseli, bármilyen rendezvényen vagy külföldi látogatáson vesz részt, mindig kifogástalanul, rendezett külsővel kell megjelennie. Magyarország első női államfőjeként ez még fontosabb.

“A ruha kiválasztásáról a protokollszempontok, a helyi szokások és a rendezvény körülményei figyelembevételével összeállított javaslatok alapján dönt az elnökasszony” – fűzték hozzá.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet