Februárban megjelenő új lemeze anyagából és régi ismert dalaiból ad koncertet az idei Fezen fesztiválon a Dream Theater. A progresszív metálzene amerikai alapcsapata július 25-én lép fel a székesfehérvári fesztiválon.

Hirdetés

A Dream Theater új, immár tizennegyedik stúdióanyaga február 22-én jelenik meg Distance Over Time címmel. A zenekar eddig tíz alkalommal játszott Magyarországon: először 1998-ban, legutóbb 2017-ben a Tüskecsarnokban. Koncerteztek már a Fezenen is, 2011-ben.

A Dream Theater metálzenekar / fotó: BookMyShow

A zenekar korábban bejelentette, hogy 2019-es koncertjein az új lemez dalai mellett eljátssza húsz évvel ezelőtt kiadott, ma már klasszikusnak számító albuma, a Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory számait is.

Dream Theater – Wither [OFFICIAL VIDEO]

Don’t miss Dream Theater’s ‘Images, Words & Beyond Tour’ in 2017!

A progrock zenekarban, amely eddig világszerte mintegy 15 millió albumot adott el, mára két alapító tag maradt, John Petrucci gitáros mellett John Myung basszusgitáros. Mellettük James LaBrie énekel, Jordan Rudess játszik billentyűs hangszereken, Mike Mangini pedig dobol. Az együttes a tagok kimagasló technikai tudásáról, többtételes dalszerkezeteiről, valamint erőteljes koncertjeiről ismert.

Bones a Dürer Kertben: A lo-fi sötét hercegének első európai koncertje

A michigani Elmo Kennedy O’Connor több mindenről is ismeretes: a BONES-on kívül fut még [email protected] Kid és Ricky a Go Go művésznév alatt is. 2011 óta 56 mixtape-et, és több mint 100 zenei videót jelentetett meg, ezen kívül pedig függetlenségével is felhívja magára a figyelmet – nyilvánvaló népszerűsége ellenére egyetlen nagy kiadóhoz sem szerződött le.

A Dream Theater legutóbbi (dupla) stúdióalbuma, a The Astonishing 2016-ban jelent meg.
A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei székesfehérvári Fezenen, amely idén július 24-től 27-ig tart, fellép az Airbourne, a Cradle of Filth, a Life of Agony, a Firewind és a Queensryche.

Hirdetés