Az érdi nyomozók négy nap alatt azonosították és Bács-Kiskun megyéig autózva elfogták azt a 31 éves férfit, aki egy pihenőben álló kamionból lopott – a gyanú szerint.

Világítás nélkül a forgalommal szemben haladt

Az M0 autóút mellett lévő pihenőhelyeket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen ellenőrzik. Az ott parkoló kamionok szállítmánya, a sofőrök értékeinek megóvása érdekében visszatérő a gépkocsizó járőrözés. Egy ilyen alkalommal figyelt fel egy rendőr 2022. január 29-én éjszaka, az Annahegyi pihenőben egy világítás nélkül a forgalommal szembe haladó járműre. Egy perccel később a járművet gazdátlanul, az egyik parkolóhelyen félreállítva találta, rakterében kannákat és több doboznyi motorolajat látott, a sofőr addigra eltűnt a fedezéket nyújtó éjszakai sötétségben – írta a police.hu.

A rendőrök a gazdátlan és lopott, 500 ezer forintot érő holmikkal megpakolt járművet lefoglalták, és igyekeztek eljutni tulajdonosáig. Nem volt egyszerű, címről címre járva sorra kapták válaszul: már eladtam, már eladtam. A rendelkezésükre álló adatbázisokat felhasználva február 1-jén már tudták, hová és kiért kell menniük. Másnap hajnalban Kunszentmiklósra indultak a rendőrökkel teli szolgálati autók. A célszemély házát minden oldalról biztosították, a felállás után felszólítás, majd elfogás következett.

Más ügyekben is érintett

N. Attila nem ismeretlen a hatóságok előtt, jelenleg több büntetőeljárás folyik ellene, a Kecskeméti Járásbíróság végzése alapján nyomkövető technikai eszközzel látták el, amit a bűnügyi felügyelet alatt bokáján viselt. Az eszköz adatai alátámasztják, ott volt és akkor, amikor a motorolaj-rakomány megcsappant.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett, állítása szerint nem lopni érkezett a pihenőbe, csak „hirtelen ötlettől vezérelve” döntött úgy, az éjszaka közepén áthordja a szállítmányt egy idegen kamionból a saját járműve rakterébe. Állandó munkahely, jövedelme nincs.
Az őrizetbe vett férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását. A nyomozás szélesítése kitér arra is, hasonló bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet