Nyugodtan panaszkodj a munkában, egészséges!

Sőt, kifejezetten jót tesz a munkahelyi morálnak! A Melbourne-i Egyetem legújabb kutatása szerint ugyanis a panaszkodás elősegíti a kötődést a kollégák között.

A panaszkodás nem csak arra jó, hogy kiengedd a gőzt, hanem lehetővé teszi azt is, hogy a kollégáid együttérzést tanúsíthassanak irántad. Ezek nagyon fontos rituálék, amelyekkel közelebb kerülhettek egymáshoz.

Giphy 1

Hiszen mindannyian sorstársak vagytok, ugyanaz a főnök nyomaszt benneteket, ugyanazok a rémesek elvárások mennek az agyatokra. Egyszóval, a munkahelyen mindenki ugyanabban a hajóban szív. 

Úgyhogy ne foglalkozz azokkal, akik szerint túl negatív vagy, és lehúzod a többiek hangulatát a folytonos panaszkodásoddal!

A kutatás azonban egy valamire felhívja a figyelmet annak érdekében, hogy az egészséges siránkozás ne csapjon folytonos intrikába, esetleg munkahelyi zaklatásba. A zsörtölődés tárgya olyan dolog legyen, amiben a többiek is egyetértenek! Ilyen lehet az a struktúra, amiben a csapatnak dolgoznia kell, vagy a más osztályokon dolgozó nehéz természetű munkatársak. Soha ne a teamen belüli személy legyen a panaszáradat célpontja!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból