Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.

Az idei díjazottak között van Balogh Máté zeneszerző, Demény Balázs zongoraművész, Dolfin Benedek csellista, Horváth Benedek zongoraművész, Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Kovács Gergely zongoraművész, Pataki Bence operaénekes, Rafael Márió dzsesszzongorista, valamint Rajna Martin karmester és Tomasz Máté Milán csellóművész.

Junior Prima Díj
Csoportkép A Magyar Zenemûvészet Kategóriában Junior Prima Díjjal Kitüntetettekrõl Az Elismerés Átadási Ünnepségén A Mûvészetek Palotájában (Müpa) 2018. November 20-Án. Balról Jobbra: Kovács Gergely Zongoramûvész, Demény Balázs Zongoramûvész, Balogh Máté Zeneszerzõ, Horváth Benedek Zongoramûvész, Rafael Márió Dzsesszzongorista, Pataki Bence Operaénekes, Dolfin Benedek Csellista, Rajna Martin Karmester, Tomasz Máté Milán Csellómûvész És Könyves-Tóth Mihály Trombitamûvész Édesapja, Aki Fia Nevében Vette Át A Díjat / Fotó:
Mti / Máthé Zoltán

A 11. alkalommal átadott elismerésben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült, a zsűrinek is van három olyan tagja, akik korábban elnyerték a Junior Prima Díjat – emelte ki Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Akinek lehetősége van, támogatnia kell a kultúrát lehetőségéhez mérten, ez az az MVM kötelessége is.

Kövek a zsebben: a tehetség szexi – Kritika / ContextUs

A játéktér 2-3 sorban körbe van rakva székekkel, a színpadra is felfért még egy sor. Sok az érdeklődő a Kövek a zsebben című előadásra, alig látok üres helyet. Díszlet nincs, a földön bőröndök találhatóak. Az est két főhőse, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor a terem sarkából érkezik bőrönddel a kézben, hahotázva.

A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora hangsúlyozta: Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekben.

Az idei díjazottak erős láncszemei lesznek a magyar kultúrának és művészetnek – jelentette ki Vigh Andrea.

Junior Prima Díj2
Kóbor György, Az Mvm Zrt. Elnök-Vezérigazgatója Beszédet Mond A Fiatal Zenemûvészek Junior Prima Díjak Átadási Ünnepségén A Mûvészetek Palotájában (Müpa) 2018. November 20-Án / Fotó:
Mti / Máthé Zoltán

2018-ban a zsűri tagja volt Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Binder Károly Erkel-díjas zeneszerző, zongorista; Boldoczki Gábor Liszt-díjas trombitaművész, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongorista, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező;

Junior Prima – Öt fiatal tehetséget jutalmaztak / ContextUs

2018-ban díjat vehetett át Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház színésznője, Hegymegi Máté színművész, rendező, koreográfus, Mészáros Blanka, a Katona József Színház színésznője, Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, valamit Zoltán Áron, a Vígszínház színművésze. A korosztályukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelölteket a hazai színházi és filmes élet meghatározó képviselői ajánlották a díjra, amelynek odaítéléséről idén is ötfős grémium döntött.

Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, valamint Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet