Digitálisan tartja majd nyilván a kormány, ki van már beoltva, ki esett át a fertőzésen

Orbán Viktor kormányfő az Operatív Törzs ülése után bejelentette, három nap múlva érkezik meg az egészségügyi dolgozók bizonyos körének oltásához szükséges vakcina az országba.

Még néhány nap, és Magyarországra ér a koronavírus-vakcina szállítmánya

Három nap múlva megérkezik a koronavírus elleni első adag oltóanyag Magyarországra – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Operatív Törzs szerdai ülése után a Facebook-oldalán.

Orban Viktor Oltasigazolas Koronavirus Vakcina Regisztracio Magyarorszagon
Orbán Viktor elhagyja az Európai Tanács brüsszeli épületét 2020. december 11-én / Fotó: Francisco Seco / AFP

„A csata döntő fázisába léptünk” – jelentette ki a kormányfő.

A Belügyminisztérium fejlezstette ki

Orbán szerint az operatív törzs tanácskozásán még egyszer áttekintették és jóváhagyták az oltási tervet. Az első vakcinákból először az orvosok, az ápolók és a betegek életéért küzdő, intenzív osztályon dolgozók kapnak oltási lehetőséget. Mint mondta, később tömeges oltás is kezdődik Magyarországon, ám ennek pontos időpontját még nem tudni, az pedig, hogy milyen vakcinával történik majd, az az EU, illetve a magyar hatóságok által lefolytatott engedélyeztetési eljárásoktól függ.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a tömeges oltás önkéntes és ingyenes lesz, egyúttal kérte, hogy aki be akarja oltatni magát, az regisztráljon.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Hogy erre miért van szükség, továbbra sem derült ki, ugyanakkor Orbán bejelentette, hogy “az Operatív Törzs ülésén megnézték a vakcinaigazolás digitális verzióját is, amelyet a Belügyminisztérium fejlesztett ki.”

A kormány ugyanis arra készül, hogy azoknak, akik már védettek, mert beoltatták magukat vagy átestek korábban a fertőzésen, legyen erről egy digitális igazolványuk.

Ez a nyilvántartás Orbán szerint összhangban van a digitális útlevél létrehozására vonatkozó uniós törekvéssel.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A kormányfő a karácsony előtti utolsó Operatív Törzs ülése után, a tömeges oltás elérhetővé tételéig is arra kérte az embereket, hogy tartsák be a szabályokat, és az ünnepek alatt is vigyázzanak egymásra.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból