Az On the Spot két tagja New Yorkba utazott, hogy képviseljék Magyarországot a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on. Míg a repülőn ültek, kirúgták őket.

Az On The Spot két tagja, Cseke Eszter és S. Takács András egy-egy kamerával a kezében bejárta a világot, az Északi-sarkkörtől Johannesburgig. Az INPUT-on hazánkat képviselték a közszolgálati televíziók nemzetözi fesztiválján. A New York-i eseményre épp elindultak tegnap, de nem gondolták volna, mekkora meglepetés fogja érni őket a leszállást követően. Miután bekapcsolták a mobilukat, realizálták, hogy kirúgták őket.

A hosszú repülőút után bekapcsoltuk a telefonjainkat, és a sajtóból értesültünk róla, hogy az MTVA 2019-től nem tart igényt a munkánkra. 

14 órakor, tegnap még boldogan posztoltak a Facebook-oldalukra.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Eszter és András a poszt alapján nem tűnik boldogtalannak. Inkább előrenéznek, és megköszönik a csatornának, hogy eddig is játszhatták az On the Spot adásait, valamint hálásak a levelekért, amiket a nézőktől kaptak.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az Origo nem kommentálja, sőt meg sem említi a két tag közleményét –például azt, hogy a sajtóból értesültek először a kirúgásukról. Ehelyett az MTVA közleményéről számol be.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. és az MTVA ez úton köszönik a stáb eddigi együttműködését, a közösen létrehozott évadokat, az ezek nyomán elért sikereket, amelyekre, mint megrendelők, és mint a sorozatoknak felületet biztosító médiaszolgáltatók mindvégig büszkék voltunk. Az évek során az On the spot stábja mindvégig saját tematikájuk, saját ötleteik megvalósításán dolgozott, a megrendelő soha semmilyen formában nem korlátozta alkotói szabadságukat. Sőt, igyekezett mind gyártási, mind tartalmi oldalról minden lehetőséget biztosítani

– áll az MTVA közleményében.

A menesztés indoka a források átcsoportosítása. A magyar közmédia – a dokumentum-sorozatra szánt forrását – a következő egy-két évadban egy más tematikájú sorozatra kívánja fordítani, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.