On the Spot: Az MTVA-t képviselték a nemzetközi fesztiválon, New Yorkban, de míg a repülőn ültek, kirúgták őket

Az On the Spot két tagja New Yorkba utazott, hogy képviseljék Magyarországot a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on. Míg a repülőn ültek, kirúgták őket.

Az On The Spot két tagja, Cseke Eszter és S. Takács András egy-egy kamerával a kezében bejárta a világot, az Északi-sarkkörtől Johannesburgig. Az INPUT-on hazánkat képviselték a közszolgálati televíziók nemzetözi fesztiválján. A New York-i eseményre épp elindultak tegnap, de nem gondolták volna, mekkora meglepetés fogja érni őket a leszállást követően. Miután bekapcsolták a mobilukat, realizálták, hogy kirúgták őket.

A hosszú repülőút után bekapcsoltuk a telefonjainkat, és a sajtóból értesültünk róla, hogy az MTVA 2019-től nem tart igényt a munkánkra. 

14 órakor, tegnap még boldogan posztoltak a Facebook-oldalukra.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Eszter és András a poszt alapján nem tűnik boldogtalannak. Inkább előrenéznek, és megköszönik a csatornának, hogy eddig is játszhatták az On the Spot adásait, valamint hálásak a levelekért, amiket a nézőktől kaptak.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az Origo nem kommentálja, sőt meg sem említi a két tag közleményét –például azt, hogy a sajtóból értesültek először a kirúgásukról. Ehelyett az MTVA közleményéről számol be.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. és az MTVA ez úton köszönik a stáb eddigi együttműködését, a közösen létrehozott évadokat, az ezek nyomán elért sikereket, amelyekre, mint megrendelők, és mint a sorozatoknak felületet biztosító médiaszolgáltatók mindvégig büszkék voltunk. Az évek során az On the spot stábja mindvégig saját tematikájuk, saját ötleteik megvalósításán dolgozott, a megrendelő soha semmilyen formában nem korlátozta alkotói szabadságukat. Sőt, igyekezett mind gyártási, mind tartalmi oldalról minden lehetőséget biztosítani

– áll az MTVA közleményében.

A menesztés indoka a források átcsoportosítása. A magyar közmédia – a dokumentum-sorozatra szánt forrását – a következő egy-két évadban egy más tematikájú sorozatra kívánja fordítani, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból