Követem Élet + Stílus Megszavazták az óraátállítás törlését, Magyarország dönthet arról, megtartja-e a...

Megszavazták az óraátállítás törlését, Magyarország dönthet arról, megtartja-e a nyári időszámítás gyakorlatát

Promóció

Támogatásáról biztosította az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését kedden az Európai Parlament. A strasbourgi plenáris ülésen 410:192 arányban megszavazott határozat értelmében azok az uniós országok.

Promóció
- Advertisement -

Az ülés a nyári időszámítás megtartása mellett döntött, 2021 márciusában állítanák át utoljára az órát, a téli időszámítást preferálók pedig 2021 októberében.

Óraátállítás eltörlése 2019 / Fotó: iStock

A képviselők emellett egymás közötti egyeztetésre kérik a tagállamokat és az Európai Bizottságot annak érdekében, hogy az egységes piac működését ne forgassa fel az, hogy egyes országok a téli, míg mások a nyári időszámítás mellett döntenek. Mint írták, a bizottság az irányelv hatályba lépésének legfeljebb egyéves halasztását javasolhatja, ha úgy látja, hogy a tagállami tervek jelentős és folyamatos fennakadást okoznának a belső piac működésében.

Döntöttek az európai polgárok az óraállítgatással kapcsolatban!

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére felmérés készült, hogy az európai polgárok miként vélekednek az évi kétszeri óraállítgatásról. A kérdőívben arra voltak kíváncsiak, hogy az unió lakosai szerint eltöröljék-e az óraállítgatás gyakorlatát, és ha igen, akkor a nyári vagy a téli

Az Európai Bizottság eredeti javaslata szerint idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez egyes tagországok fenntartásai miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Juncker az óraátállításról: “Az emberek ezt akarják, mi pedig végrehajtjuk”

A döntésre azt követően került sor, hogy az Európai Unió eddigi legnagyobb on-line felmérésében részt vevő 4,6 millió ember elsöprő többsége az óraállítgatás ellen foglalt állást. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk. Jean-Claude Juncker pénteken úgy fogalmazott, a téli és a nyári időszámítás közötti egy órás eltolódás hamarosan a múlté lehet az Európai Unióban.

A kérdésben az EP-nek még az uniós társjogalkotó szervvel, a tagállami kormányokat tömörítő tanáccsal is meg kell állapodnia.

Magyarország a nyári időszámítást preferálja

Sajtóhírek szerint többek között Belgium, Ciprus, Franciaország, Lengyelország, Magyarország és Portugália a nyári, Dánia, Finnország és Hollandia viszont a téli időszámításra való átállást támogatja. A brüsszeli testület konzultációt indított az ügyben, melyen 4,6 millióan fejezték ki véleményüket, és mintegy 84% a megszüntetés mellett foglalt állást.

Promóció
ForrásMTI
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3