Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be, hogy sikerült döntést hozni a dunaújvárosi vasmű, a Dunaferr megmentésével kapcsolatban.

A Dunaferr az utóbbi években először a tulajdonosok jogvitája miatt, majd pénzügyi problémák miatt került válságos helyzetbe, ami odáig fajult, hogy tavaly ősszel meg kellett kezdeniük a vasmű vállalat felszámolását. Az Orbán-kormány ezután nem sokkal aláírt egy rendeletet, közölve: a felszámolás helyett megpróbálják értékesíteni a vállalatot, írja a Blikk.

A Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók. Sajnos Brüsszeltől hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem

– magyarázta most Orbán Viktor Facebook-videójában. 

“A mai kormányülésen a képviselő úr előterjesztésére azt a döntést hoztuk, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét, ez több mint 16 milliárd forint. És a következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy a hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen majd a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos dunaújvárosi vasműnek” – jelentette be.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.