Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy hatalmas bejelentéssel készül, nemrég pedig közzé is tette a videót, melyben közzé adta a kormány legújabb intézkedését: az élelmiszerárstopot.

Mint egy hétköznapi online meetingen

A miniszterelnök nagyon pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, elmondta, hogy sikeresen zárult az igencsak hosszú kormányülés, de a koronavírus mellett, az áremelkedésekkel is foglalkoztak végre.

Orbán Viktor megosztotta, elsősorban azért is jött elő az áremelkedés kérdése, mert a koronavírus-járvány okozta válság miatt egész Európában növekednek az árak, hiszen növekednek az energiaárak is – számolt be róla a Liner.

Emlékeztetett, a kormány intézkedései között szerepelt a benzinárak befagyasztása, valamint bevezették a kamatstopot a jelzáloghitelek esetében, valamint ott van a rezsicsökkentés politikája is. S bár ezek segítséget nyújtanak a lakosságnak, az áremelkedés már minden szektorban felütötte a fejét.

A kereskedők nem lesznek boldogok

A kormány döntése szerint hat termék árát kell vissza állítani a tavaly október 15-i szintre, az intézkedés pedig február első napján lép érvénybe, így minden kereskedőnek gondoskodnia kell arról, hogy a kormány által meghatározott árakon lehessen megvásárolni az érintett termékeket.

A következő termékeket sújtja az ár-szabályozás:
kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8 százalékos tehéntej

Mint arról beszámoltunk, a kormány előző, december 29-i bejelentése alapján a koronavírus elleni küzdelemben nagy szerep hárul a háziorvosokra. Azonban a nagy elvárások miatt heves kommentárok érték a döntéshozókat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet